Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

3 Maart 2006

Zutphen - Auto's botsen

Op de kruising Industrieweg/Pollaan vond donderdagmorgen (2/3) rond 10.40 uur een aanrijding plaats waarbij twee auto total loss raakten. Een 20-jarige automobilist uit Zutphen reed over de Industrieweg richting de Deventerweg. Ter hoogte van de kruising haalde hij een vrachtwagen in. Net op dat moment reed een 24-jarige automobilist uit Zutphen vanaf de Pollaan de Industrieweg op. Hierdoor botsten beiden auto's en raakten dusdanig beschadigd dat deze moesten worden weggesleept. De 20-jarige bestuurder werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij geen letsel had opgelopen. De 24-jarige bestuurder bleef ongedeerd.

Eefde - Rijbewijs kwijt na te hard rijden onder invloed alcohol

Een 29-jarige automobilist uit Zutphen is afgelopen nacht (3/3) rond 01.30 uur op de Elzerdijk met zijn auto van de weg geraakt. Agenten zagen de man op de Kapperallee richting de sluis rijden. Hij reed met zeer hoge snelheid zonder te remmen voor de wegversmallingen. Na de sluis sloeg hij rechtsaf de Boedelhof weg op. Hier reed de man met een snelheid van zeker 100 km, terwijl hier 30 km is toegestaan. De agenten zetten het stopbord aan, maar de man reed door. In een bocht naar links is de man rechtdoor gereden en heeft hierbij de schrikhekken van het spoor en het hekwerk dat het talud van de spoorweg afschermt geramd. Zowel de bestuurders als zijn passagier bleven hierbij ongedeerd. Bleek dat de bestuurder had gedronken en hij blies 0,6 prom. Het rijbewijs werd direct ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.

Lochem - Inbraak in woning

In een woning aan de Willem de Zwijgerlaan werd donderdag (2/3) ingebroken. Mogelijk is men binnengekomen via een openstaand slaapkamerraam of is er gebruik gemaakt van een valse sleutel. Weggenomen werden een computer met beeldscherm. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Inbraak in winkel

In een winkel aan de Polsbroekpassage werd in de nacht van woensdag op donderdag (2/3) ingebroken. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werden onder andere de kassa, met daarin geld en telefoonkaarten. Verder mist men een aluminium bakplaat en etenswaren. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Bedrijfsauto vernield

Een 25-jarige Zutphenaar heeft aangifte gedaan van vernieling van zijn bedrijfsauto. Van de auto werden alle ruiten vernield en de banden lek gestoken. De vernieling moet gebeurd zijn tussen woensdagavond (1/3) 21.30 uur en donderdagochtend (2/3) 08.30 uur. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van Fort Bronsbergen.

Lochem - Drankrijder betrapt

Een 29-jarige automobilist uit Lochem bleek afgelopen nacht (3/3) rond 01.00 uur bij een politiecontrole op de Zutphenseweg onder invloed van alcohol. De man blies 0,8 prom. en kreeg een boete.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --