Gemeente Cromstrijen


03-03-2006

Koninklijke onderscheiding voor lid
EHBO Vereniging Numansdorp

Donderdag 2 maart reikte burgermeester Kraaijveld in Numansdorp een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Bas Groeneweg vanwege zijn verdiensten voor de maatschappij.

De heer Groeneweg ontving de onderscheiding "Lid in De Orde van Oranje Nassau" voor jarenlang vrijwilligerswerk. Ruim 21 jaar is hij al penningmeester van EHBO vereniging Numansdorp.

Naast het penningmeesterschap is de heer Groeneweg in de periode van oktober tot en met maart iedere donderdagavond in de weer om cursisten te begeleiden. Ook stelt hij één keer in de maand zijn diensten ter beschikking aan voetbalvereniging N.S.V.V. en is hij actief tijdens de wielerrondes in Numansdorp. Naast deze vaste werkzaamheden is de heer Groeneweg altijd bereid om te helpen bij activiteiten en oefeningen die op zijn pad komen.

Dit alles doet de heer Groeneweg naast zijn baan als taxichauffeur waar hij erg onregelmatige werktijden heeft. Kortom, de heer Groeneweg is door zijn belangenloze inzet van grote waarde voor zijn vereniging en de gemeenschap.