Gemeente Cromstrijen


03-03-2006

Gemeente Cromstrijen voert ambtseed in

'Integriteit van de overheid staat in Nederland altijd in de belangstelling. Daarom is het goed om daar als gemeente, op eigen initiatief, op een open manier mee bezig te zijn. Elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Daar gaat het om als we spreken over integer handelen. Dat geldt dus ook voor de gemeente Cromstrijen,' vindt burgemeester Kraaijveld, 'daarnaast is integer handelen een belangrijk aspect als het gaat om dienstverlening'.

Met het vaststellen van de nieuwe notitie integriteitbeleid, waarin de gedragscode voor zowel de bestuurders als de ambtenaren is opgenomen, voert het college van de gemeente Cromstrijen ook de ambtseed opnieuw in. Daarmee sluit het college aan bij de ambtseed voor rijksambtenaren.

De ambtseed is zowel bedoeld voor bestaande als nieuwe medewerkers, maar ook voor de nieuwe raads- en collegeleden. Na de installatie van de nieuw gekozen raad op 16 maart 2006, moet ieder raadslid en iedere medewerker van de gemeente Cromstrijen de eed of de belofte afleggen.

'Met de invoering van de eed belichten wij de bijzondere positie van de medewerkers als overheidsdienaar. Dit geldt zeker ook voor de raads- en collegeleden. Overigens benadrukken wij met het laten afleggen van de eed de reeds bestaande plichten als ambtenaar. Er komen geen plichten bij,' aldus burgemeester Kraaijveld.