Ingezonden persbericht


3 maart 2006

PERSBERICHT

D66 plaatst ballonnen voor bomen in Delfshaven

D66 wil meer groen in Delfshaven. Want groen is goed voor het milieu, goed voor de gezondheid en woont veel prettiger.

En om de inwoners van Delfshaven te laten zien hoé een groen Delfshaven er uit ziet, hangen de D66 kandidaten op zaterdag 3 maart de kruising van de Schiedamseweg en de Grote Visserijstraat vol met D66-groene ballonnen. De met helium gevulde ballonnen representeren de bomen die volgens D66 op de winkelstraten geplaatst moeten worden. "Folders zeggen ook niet alles, ik wil Delfshavenaren laten zien hoe mooi de buurt kan worden," zegt D66-lijsttrekker John Bijl. "Het geklaag van de PvdA dat het allemaal niet kan, ben ik meer dan zat; wij laten graag zien dat Delfshaven het verdient om een gewone, groene wijk te worden."

De D66'ers in Delfshaven maken zich al veel langer druk om het volume groen in de deelgemeente. "In een nieuwbouwlocatie is het verplicht om ongeveer 20 m2 per inwoner groen aan te leggen. In Delfshaven hebben we nog geen eens 4 m2 per hoofd inwoner. Dat is minder dan 3 bij 3 stoeptegels," rechtvaardigt John Bijl de wens. "Daarnaast zie ik op elke mooie artist impressions bij bijvoorbeeld nieuwbouw in de wijk prachtige bomen staan, meeuwen in een kraakhelder blauwe lucht. Ik zou graag willen dat deze artistieke blufpoker eens wordt waar gemaakt. Maar waneer het gaat om aanleg van de omgeving waar al die prachtige huizen in komen te staan, heeft de deelgemeente het steeds weer af laten weten. Niet voor niets blijven de broodnodige middenklasse woningen in Spangen leeg staan; het Dagelijks Bestuur heeft onvoldoende in de woonomgeving geïnvesteerd en mensen willen zich ook búiten hun huis thuis kunnen voelen."

Naast het groen in de straten, pleit D66 ook voor meer parkjes en perken in de stad. "De stad moet op fleuren, zoveel is wel duidelijk. En wanneer we slim omgaan met de toch beperkte ruimte in de stad - zoals met het Dakpark in Bospolder, kunnen we Delfshavenaren meer woongenot bieden dan alleen het dak boven het hoofd. Want wat ons betreft: de buurt moét beter."

De D66'er beginnen om 5:00 in de ochtend met het opblazen van de ballonnen aan de Osseweistraat 19a. Rond 9 uur, bij het begin van de weekmarkt op het Visserijplein, moeten de ballonnen hangen.

Notitie voor de pers,