Gemeente Hardenberg

Maart 2006 - Voorbereidingen tweede fase Marslanden van start

Voorbereidingen tweede fase Marslanden van start

Vrijdag 3 maart 2006

De gemeente Hardenberg wil de Hardenbergse woonwijk Marslanden na 2010 verder uitbreiden met nog eens 1800 woningen. Daartoe hebben wethouder Douwe Prinsse en Rotij Planontwikkeling vanochtend een intentieovereenkomst ondertekend. Met de tweede fase wordt Marslanden verder uitgebreid tot een wijk van zon 3000 woningen.

In de eerste fase van Marslanden worden binnen drie deelplannen circa 1250 woningen gebouwd. Hiervan zijn inmiddels al 650 woningen gerealiseerd en er wordt nog steeds volop gebouwd. De bouw van de woningen in de eerste fase is naar verwachting in 2010 afgerond. In verband met de continuering van de woningbouw, wil de gemeente Hardenberg Marslanden na 2010 verder ontwikkelen tot een woonwijk van circa 3000 woningen.

De tweede fase van Marslanden ligt langs de N34 richting Collendoorn en beslaat een gebied van zon 130 hectare. De gemeente Hardenberg wil samen met Rotij Planontwikkeling de mogelijkheden tot ontwikkeling en exploitatie van dit gebied onderzoeken. Om tot deze samenwerking te komen, hebben de gemeente Hardenberg en Rotij Planontwikkeling een intentieovereenkomst ondertekend. Nu de intentieovereenkomst is ondertekend, kunnen de eerste stappen op weg naar de benodigde procedures gezet worden.

De woonwijk Marslanden ligt ten westen van de N34 en is de nieuwste woonwijk van Hardenberg. In Marslanden worden woningen gebouw in alle segmenten en voor alle doelgroepen. Het wordt een complete woonwijk, met goede voorzieningen waaronder een brede school, waarvan de bouw op dit moment in volle gang is.

Als alles volgens de planning verloopt, kan de bouw van de woningen uit de tweede fase in 2011 van start gaan.