Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 3 maart 2006

Met drank op achter het stuur

TILBURG Gistermiddag rond halfvier hebben agenten aan de Generaal Smutslaan in Tilburg een 62-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had onder invloed van alcohol zijn auto bestuurd. In het politiebureau blies de man bijna 2.20 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldiefstallen

TILBURG Na een winkeldiefstal in een winkel aan de Broekhovenseweg in Tilburg, waarbij schoenen werden gestolen, hebben agenten gistermiddag op verschillende locaties drie verdachten aangehouden. Dat zijn twee vrouwen en een man. Zij zijn 26, 22 en 45 jaar oud en komen uit Rotterdam, Den Haag en Tilburg. Terwijl de winkeldieven telefonisch contact met elkaar hadden en een van de dieven op de uitkijk stond werden de schoenen gestolen. Op aanwijzing van getuigen konden ze worden aangehouden. Twee van hen werden aangehouden in de Vlimmenhoefstraat en de derde verdachte werd uit een cafetaria in de buurt geplukt. De politie maakt tegen het drietal proces-verbaal op en zij kregen een winkelverbod.

TILBURG In een supermarkt aan de Spoordijk in Tilburg hebben agenten gisteravond, even na zes uur, een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van frisdrank, sigaretten, snoep en zeep. De waarde van de gestolen goederen bedraagt ongeveer 6,50 euro. De man werd na het politieonderzoek met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld en de politie makt proces-verbaal op.

TILBURG In een winkel aan de Dr. Ahausstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om negen uur en 65-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij werd in deze winkel betrapt bij de diefstal van een pak wijn. De man kreeg een transactie voorstel van 125 euro mee naar huis.

TILBURG In een supermarkt aan de Broekhovenseweg in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien voor negen een 27-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van vier flessen shampoo.

Kind aan ouderlijke macht onttrokken

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de onttrekking van een 1-jarige jongen aan de ouderlijke macht. De moeder, een 33-jarige vrouw uit Tilburg die aan de Spaarnwoudelaan in Tilburg woont, heeft de ouderlijke macht over haar zoontje. De vriend van de vrouw heeft gisteravond het kind meegenomen. Na overleg met de Officier van Justitie is het kind internationaal gesignaleerd. De 35-jareige vader staat eveneens gesignaleerd. Hij heeft het kind meegenomen in een zwarte Volvo 40.

Inbrekers gaan met computers aan de haal

TILBURG De politie heeft gisteravond een uitgebreide aangifte opgenomen van de 40-jarige bedrijfsleider van een zaak aan de Jellinghausstraat in Tilburg. Daar is gisteren tussen vijf uur s middags en acht uur s avonds ingebroken. De inbrekers hebben eerst een gat in de omheining van het bedrijfspand geknipt en een raam van de werkplaats open gebroken. Uit de kantoorruimten van het bedrijf zijn vier computers gestolen.

Inbrekers nemen computer, videocamera en sieraden mee

TILBURG De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar de inbraak in een woning aan de Twernerstraat in Tilburg. In deze woning werd gisteravond ingebroken. De inbrekers hebben een computer, een videocamera en sieraden meegenomen. De inbrekers zijn de woning binnen gekomen door een valse sleutel te gebruiken. Ze benaderden de woning aan de achterzijde.

49 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark in Tilburg hebben gistermiddag en avond een bromfietscontrole gehouden. De controle vond op twee locaties plaats. Gistermiddag controleerden de agenten aan het NS Plein en gisteravond werd er aan het Wilhelminapark gecontroleerd. In totaal werden 39 bromfietsen onder de loep genomen en dat leverde in totaal 49 bekeuringen op:

* 20 bromfietsen waren opgevoerd

* 10 bromfietsers waren niet in het bezit van de benodigde papieren
* 4 bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat

* 1 bromfiets was niet verzekerd

* 4 bromfietsers droeg geen helm

* 1 bromfietser reed rond met een gladde band

* 2 bromfietsers reden door rood licht

* 3 bromfietsers hadden niet de juiste kleur plaats (oranje of geel) op hun voertuig

* 1 bromfietsers had een kapotte uitlaat

* 1 bromfietser reed zonder licht

* 1 bromfietser gebruikte de rijbaan in plaats van het fietspad
* Er werden twee bromfietsen uit het verkeer genomen in verband met een veel te hoog vermogen en omdat de bromfiets niet verzekerd was.

Dronken Tilburger veroorzaakt aanrijding

TILBURG Gisteravond om tien over halfelf hebben agenten aan de Ringbaan Zuid in Tilburg een 48-jarige man uit Goirle aangehouden. Op de kruising van de Baroniebaan en de Ringbaan Zuid botste de Goirlenaar op de auto van een 31-jarige man uit Tilburg die voor hem reed. Als de politie bij de aanrijding komt blijkt dat de Goirlenaar gedronken heeft. In het politiebureau blies de man bijna 1.60 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de Goirlenaar ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en de politie maakt proces-verbaal op.

121 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG Gisteravond heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Eindsestraat in Tilburg. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Er passeerden gisteravond 2807 weggebruikers de radarpost. Van hen reden er 121 te hard.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG Aan het Gotenpark in Tilburg hebben agenten vannacht om tien over één een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. Na onenigheid met zijn 32-jarige vriendin mishandelde hij haar en sloeg de man zijn vriendin twee keer.

Taxi gestolen en leeggeroofd teruggevonden

TILBURG Tot nu toe onbekende dieven hebben vannacht om tien over halféén aan de Professor Romeinstraat in Tilburg een taxi van Citytax weggehaald. De auto stond met draaiende motor in deze straat terwijl de taxichauffeur een klant ophaalde. Gestolen werd de zwarte Volvo met het kenteken XZ-BF-06. De politie heeft vannacht een aangifte opgenomen. Vannacht rond halfdrie werd de gestolen taxi teruggevonden aan de Griegstraat in Tilburg. Uit de taxi waren de mobilofoon, de teller en het navigatiesysteem gestolen.

Sigarettenkraak in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK Vannacht rond halfvier werd er in de Gelderstraat in Hilvarenbeek ingebroken in een benzinestation. De inbrekers hebben met een trottoirtegel de ruit van de toegangsdeur ingegooid en zijn vervolgens met een nog onbekende hoeveelheid sloffen sigaretten aan de haal gegaan.

Man verstoort openbare orde

TILBURG Vannacht om kwart over vier hebben agenten aan het Piusplein in Tilburg een 19-jarige man uit Heeswijk Dinther aangehouden. De man verstoorde de openbare rode op et Piusplein en als agenten van de man vorderen om te vertrekken en het rustig aan te doen weigert hij dat. Ook bemiddelingspogingen van zijn vrienden hadden geen resultaat, waarop horeca agenten de man hebben aangehouden. De man onder invloed van alcohol en wilde bij een horecazaak aan het Piusplein naar binnen.

Auteur: Carel Bouman