Partij van de Arbeid


Den Haag, 3 maart 2006


Wouter Bos: Overheid moet stageplaatsen creëren


Wouter Bos heeft tijdens zijn tour door Nederland in Hengelo gezegd dat de overheid op elke 100 werknemers tenminste één stageplaats moet creëren. Als wij van bedrijven verlangen dat zij meer stageplaatsen voor jongeren creëren, dan moet de overheid op zijn minst zelf het goede voorbeeld geven.


Wouter Bos: Op tal van plaatsen in het land zetten lokale PvdA ers zich in om er voor te zorgen dat er afspraken worden gemaakt tussen onderwijsinstellingen, werkgevers en werknemers op lokaal of regionaal niveau. Op deze manier proberen ze voor de komende jaren een sluitend aantal stageplaatsen te garanderen.


Een stage is een officieel onderdeel van een opleiding. Via stages wordt werkervaring opgedaan en worden werkgevers en toekomstige werknemers bij elkaar gebracht. Het blijkt in de praktijk echter voor een grote groep jongeren lastig om een stageplaats te vinden , aldus Bos. De Partij van de Arbeid wil daar verandering in brengen en lokale initiatieven landelijk ondersteunen. De PvdA pleit daarom onder meer voor een vereenvoudiging van regels voor stageplaatsen en de instelling van een fiscale beloning voor werkgevers die een stageplaats op VMBO/MBO-niveau creëren.