Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

03 maart 2006

Heerde - Inbraak gemeentehuis

In de nacht van donderdag op vrijdag (02/03-03) werd er ingebroken in het gemeentehuis aan de Marktstraat. De daders kwamen binnen door het vernielen van een ruit. Ontvreemd werden 13 platte beeldschermen. De politie stelt een onderzoek in.

't Harde - Auto in tuin Een 22-jarige automobilist uit Harderwijk verleende op de kruising Herenveldweg en Kernhoopweg geen voorrang aan een 27-jarige automobilist uit 't Harde en kwam tot stilstand in een tuin aan de Herenveldweg. Het ongeval gebeurde op donderdag (02-03) rond 18.25 uur. Er raakte niemand gewond maar de auto van de 27-jarige man was total loss.

Doornspijk - Auto tegen lantaarnpaal

Een 19-jarige automobilist uit Nunspeet verloor op donderdag (02-03) rond 23.50 uur de macht over het stuur op de Zuiderzeestraatweg West. Een stuurcorrectie mocht niet baten, de man botste tegen een lantaarnpaal aan de rechterzijde van de weg. De bestuurder bleef ongedeerd maar de auto liep schade op aan de wielophanging.

Harderwijk - Automobilist door rood - andere bestuurder gewond

Een 52-jarige automobilist uit Hulshorst wilde bij het verlaten van de A28 de Provincialeweg S7 oversteken toen hij vol in de flank werd aangereden door een 59-jarige automobilist uit Harderwijk. De Harderwijker reed door het rode licht op de Provincialeweg S7. Het ongeval gebeurde op donderdag (02-03) rond 15.15 uur. Omdat de bestuurder uit Hulshorst klaagde over een enigszins gevoelige arm, werd hij door de politie voor controle naar het ziekenhuis gebracht alwaar een gebroken schouder werd geconstateerd. De auto van de man was total loss. Beide auto's moesten worden weggesleept. Tegen de Harderwijker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Putten - Man gewond door vallende plaat

Een 48-jarige man uit Harderwijk raakte op donderdag (02-03) rond 13.30 uur gewond tijdens wegwerkzaamheden aan de Nijkerkerstraat. Een stapel zware platen moest worden opgeladen in een vrachtwagen. Toen de man naar de stapel liep, gleed de bovenste plaat op zijn rechter onderbeen. Een collega wist de plaats te verwijderen en waarschuwde de ambulance. De man werd met een vermoedelijk gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Putten - Auto in sloot

Een 21-jarige automobilist uit Putten verloor op donderdag (02-03) rond 08.55 uur de macht over het stuur op de Donkeresteeg en belandde in de sloot. Tijdens deze manoeuvre schampte de auto nog de boom aan de overkant van de sloot. De bestuurder bleef ongedeerd en de auto raakte beschadigd aan de linkerzijde.

Wezep - Aanrijding met sneeuwschuiver(tje)

Een 62-jarige man uit Wezep reed met zijn kleine sneeuwschuiver achteruit en zag daarbij een 24-jarige automobilist uit Ede over het hoofd. Het ongeval gebeurde op donderdag (02-03) rond 14.45 uur op het terrein van een tankstation aan de Stationsweg. De auto raakte beschadigd aan de rechterzijde.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --