Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

3 maart 2006

Hoenderloo - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (03/03) op de Krimweg een 21-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 03.10 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol reed. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,3. Voor de man was, als beginnend bestuurder, 0,2 toegestaan. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Politie vraagt verdachte situaties te melden.

Onbekenden hebben donderdag (02/03) uit een woning aan de Pottenbakkersdonk enkele goederen gestolen. Verdwenen zijn onder meer twee draagbare computers en een digitale camera. De goederen zijn tussen 13.15 en 13.40 uur uit de woning gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt dringend om bij verdachte situaties rondom woningen of op de paden bij de achteringang van woningen onmiddellijk de politie te waarschuwen. Ook in het geval dat de bewoners zelf niet thuis zijn, graag een snelle reactie naar de politie.

Apeldoorn - Politie onderzoekt mishandeling Caterplein

De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag (25-26/02) op het Caterplein plaats vond. Rond 02.25 ontstond er een vechtpartij tussen een 26-jarige Apeldoorner en een 39-jarige portier van een café. De 26 jarige man raakte buiten bewustzijn en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Het gebit van de 39 jarige raakte beschadigd. Beiden mannen deden na de mishandeling aangifte tegen elkaar. Tijdens het incident waren er meerdere mensen aanwezig. De politie zoekt getuigen die iets van het incident hebben gezien zich te melden via 0900-8844.

Apeldoorn - Vrouw van portemonnee beroofd

Zakkenrollers hebben donderdagmiddag (02/03) op de Brinklaan de portemonnee van een 68-jarige vrouw uit Apeldoorn gerold. De daders haalden de portemonnee uit de tas van de vrouw. In de portemonnee zat een flink geldbedrag. De vrouw deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Apeldoorn - Politie neemt vuurwapen in beslag

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Nieuwstraat van een 32-jarige Apeldoorner een vuurwapen in beslag genomen. De politie kreeg vrijdagmorgen vroeg rond 04.00 uur melding dat een man van een andere man een vuurwapen had afgepakt. Onderzoek wees uit dat een 28-jarige Apeldoorner van zijn 32-jarige plaatsgenoot het vuurwapen had afgenomen. De verdachte liep over de Nieuwstraat, kwam te vallen en tijdens de val kwam het vuurwapen op straat te liggen. De verdachte verklaarde dat het om een speelgoedpistool ging, maar voorlopig onderzoek wees uit dat het om een echt vuurwapen gaat. De politie nam het wapen voor verder onderzoek in beslag en maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - 16 jarige negeert gesloten overwegbomen

De politie heeft donderdagmiddag (02/03) op het Stationsplein een 16-jarige jongen uit Deventer bekeurd. De jongen negeerde rond15.40 uur de gesloten overwegbomen en werd door een conducteur aangehouden. De spoorwegpolitie waarschuwde de collega's van Apeldoorn die de jongen voor dit feit een proces-verbaal gaf.

Beekbergen - Zesentwintig bestuurders in de fout

Zesentwintig bestuurders van motorvoertuigen gingen donderdagmiddag (02/03) op de Arnhemseweg tijdens een snelheidscontrole in de fout. Ruim 640 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 26 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur.

Apeldoorn - Honderdenzes bestuurders sneller dan 30 km

Honderdenzes bestuurders van motorvoertuigen gingen donderdag tijdens twee snelheidscontroles, op plaatsen waar een 30 km zone geld in de fout. 147 bestuurders passeerden op de Schuttersweg de controle. Van hen reden er 41 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 56 km per uur. Op de Laan van Orden passeerden 191 bestuurders de controle. Van hen reden er 65 sneller dan de toegestane snelheid van 30 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 59 km/uur.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --