Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Mishandeling na gooien sneeuwbal:man opgepakt

Publicatiedatum: 3-3-2006 13:54:44

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagmiddag op het Driemondplein een 46-jarige man uit die stad aangehouden wegens mishandeling. De Arnhemmer wordt ervan verdacht een viertienjarige jongen te hebben geslagen nadat er met een sneeuwbal was gegooid. Het slachtoffer raakte door de mishandeling gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Volgens de verklaring van de jongen zou hij samen met enkele anderen op het Driemondplein met sneeuwballen hebben gegooid. Daarbij zou een van hen de auto van de Arnhemmer hebben geraakt, die daar goederen uit zijn auto stond te laden. Kennelijk ontstond hierover irritatie en liep op de groep af. Terwijl de groep wegrende bleef de veertienjarige staan omdat hij niet naar de auto zou hebben gegooid. De Arnhemmer zou hem vervolgens enkele klappen hebben verkocht. De jongen wist echter weg te komen en waarschuwde de politie. Die wist de Arnhemmer op aanwijzen van het slachtoffer aan te houden. De man heeft inmiddels bekend en is weer op vrije voeten. Justitie heeft de Arnhemmer gedagvaard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie zoekt getuige van beroving vrouw (85)

Publicatiedatum: 3-3-2006 13:53:59

Arnhem - De Arnhemse politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 85-jarige vrouw in het park Presikaaf, afgelopen dinsdagmiddag. Het slachtoffer - eveneens afkomstig uit Arnhem - raakte daarbij licht gewond en was overeind geholpen door een tot nu toe nog onbekende man. Met name met deze man zou de politie graag in contact komen.

Het 85-jarige slachtoffer meldde zich donderdag bij de politie. Volgens haar zeggen was ze dinsdagmiddag tussen één uur en half twee van haar tas beroofd door een onbekende jongen, ter hoogte van de voetgangersbrug in het park. Van de straatrover is slechte bekend dat het gaat om een jongen in de leeftijd van tussen de twaalf en zestien jaar. Hij zou de tas van de vrouw met geweld hebben losgerukt. Nadat hij de tas had doorzocht en kennelijk niets van zijn gading vond liet hij de buit achter en rende weg richting Laan van Presikhaaf. De Arnhemse was bij het voorval gevallen en kon niet zelfstandig overeind komen. Na ongeveer tien minuten kwam er een ongeveer 40-jarige man op een fiets die de vrouw op de benen hielp. Het slachtoffer kon nadien haar eigen weg vervolgen. De politie is nu op zoek naar getuigen en in het bijzonder naar de hulpvaardige passant, die het slachtoffer overeind had geholpen. De Arnhemse politie is bereikbaar via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man gewond na gooien blik bier, verdachte aangehouden
Publicatiedatum: 3-3-2006 13:53:10

Arnhem - De politie van Arnhem heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens mishandeling. De Rotterdammer wordt ervan verdacht een blikje bier gegooid te hebben naar een 27-jarige Arnhemmer. De laatste raakte daarbij gewond.
Het incident gebeurde even voor twee uur op het Willemsplein nadat er door enkele jongeren, waaronder het slachtoffer, met sneeuwballen werd gegooid. Tussen de Arnhemmer en de Rotterdammer ontstond daarover ruzie waarbij een woordenwisseling plaatsvond. Die dreigde uit te lopen op een handgemeen. Op een gegeven moment zou de Rotterdammer een vol blikje bier naar de Arnhemmer hebben gegooid dat tegen diens hoofd aankwam. De Arnhemmer liep daarbij een hoofdwond op. Toen er zich meer personen mee gingen bemoeien wist de Arnhemmer te vluchten en waarschuwde de politie. Die wist even later de Rotterdammer op aanwijzen van het slachtoffer aan te houden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Mannen opgepakt na brandstichting en diefstal

Publicatiedatum: 3-3-2006 13:52:23

Rheden - Een 17-jarige jongen uit Rheden en een 20-jarige Renkumer zijn vrijdagochtend vroeg door de politie aangehouden op verdenking van onder meer brandstichting en diefstal. De twee zouden op de IJsselsingel een skelter in brand hebben gestoken.

Rond kwart voor vijf in de ochtend waren agenten naar de IJsselsingel geroepen waar volgens een getuige iets op straat in brand zou staan. Kort daarop stuitten de agenten op de brandende skelter. Sneeuwsporen leidden naar een adres in de buurt waar de skelter kennelijk was weggehaald. Ook volgenden de agenten verse sneeuwsporen naar de woning van de Rhedenaar. Daar bleek ook de Renkumer te vertoeven. Beiden werden aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij het voorval. Door de eigenaar van de skelter is later aangifte gedaan van diefstal en vernieling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 3-3-2006 13:51:42

Arnhem/Duiven - Een 32-jarige man uit Arnhem is donderdagavond door de politie aangehouden wegens bedreiging van zijn 29-jarige vriendin uit Duiven. De vrouw zou de relatie hebben verbroken waarna de Arnhemmer haar met de dood zou hebben bedreigd. Het slachtoffer had de woning verlaten en had elders de politie gewaarschuwd. In een gesprek met de agenten besloot de vrouw dat haar vriend niet langer welkom was in haar woning. In een telefoongesprek, in bijzijn van de agenten, zou de man wederom bedreigingen hebben geuit. Daarop werd de Arnhemmer aangehouden. De man is ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding voor Arnhemse na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 3-3-2006 13:51:05

Arnhem - Een 24-jarige vrouw uit Arnhem zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden wegens winkeldiefstal. De vrouw werd donderdagmiddag door de politie aangehouden in een kledingzaak aan de Vijzelstraat in haar woonplaats. Volgens het winkelpersoneel had de vrouw verschillende kledingstukken meegenomen zonder af te rekenen. Tegenover de politie bekende de vrouw en moest de buit weer aan de zaak teruggeven. Justitie besloot de Arnhemse te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---