Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

3 maart 2006

Zelhem - Automobilist raakt gewond

Een 21-jarige automobilist uit Zelhem is donderdagmiddag (2/3) rond 15.25 uur gewond geraakt na een aanrijding. Een 30-jarige automobiliste uit Zelhem reed over de Hengeloseweg vanaf Zelhem. Op de kruising met de Schooltinkweg wilde zij links afslaan. Zij zag daarbij de Zelhemmer, die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden, over het hoofd. Deze bestuurder probeerde haar nog te ontwijken en raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De Zelhemmer werd met onbekend letsel met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Lichtenvoorde - Aanrijding met drie gewonden

Op de Hamelandweg vond donderdagmiddag (2/3) rond 15.05 uur een aanrijding plaats, waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Een 35-jarige automobilist uit Groenlo reed over de Hamelandweg richting Aalten. Deze bestuurder werd onwel en kwam op de andere weghelft terecht. Een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Borculo, die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden, probeerde uit te wijken. De auto raakte echter de vrachtwagen en botste vervolgens tegen de auto van een 23-jarige automobilist uit Rees (D), die achter de vrachtwagen reed. De bestuurder uit Groenlo moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden en met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist uit Rees en zijn 39-jarige passagiere werden eveneens met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De Hamelandroute moest worden afgesloten en kon om 18.00 uur weer vrijgegeven worden.

Winterswijk - Aanrijding door inhaalmanoeuvre

Een 26-jarige automobilist uit Winterswijk raakte donderdagmiddag (2/3) gewond nadat hij tegen een boom was gebotst. Een 36-jarige automobiliste uit Winterswijk reed omstreeks 17.15 uur over de Corleseweg richting Winterswijk. Achter haar reed een 20-jarige automobilist uit Groenlo. Daar achter reed de 26-jarige bestuurder uit Winterswijk. In een flauwe bocht naar links wilde de 26-jarige bestuurder gaan inhalen. Echter zijn voorganger, de bestuurder uit Groenlo, wilde ook gaan inhalen. Beide auto's raakten elkaar, waarbij de Winterswijker tegen een boom botste. Hij werd met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De andere bestuurders bleven ongedeerd.

Doetinchem - Rijbewijs kwijt na te hard rijden

Een 23-jarige automobilist uit Zelhem moest donderdagmiddag (2/3) zijn rijbewijs inleveren. De man reed rond 15.15 uur over de Kruisbergseweg met een snelheid van 132 km. Er is hier 80 km toegestaan. De politie vorderde direct het rijbewijs in en maakt proces verbaal op.

Etten - Inbraak bedrijf

Van woensdag op donderdag (2/3) werd er ingebroken in een bedrijf aan de Oude IJsselweg. De daders kwamen binnen door het forceren van een raam. Binnen werden de kantoorruimten doorzocht en liet men een behoorlijke ravage achter. Een grote kluis werd verplaatst naar een andere ruimte en aldaar opengebroken. De dieven hebben geld buitgemaakt.

Zeddam - Inbraak huisartsenpraktijk

In de nacht van woensdag op donderdag (2/3) werd er ingebroken in een huisartsenpraktijk aan de Delweg. Een raam van de kantine werd geforceerd waarna het hele pand werd doorzocht. Ontvreemd werd onder meer zes computers, een telefoon en geld. Het is de tweede inbraak in korte tijd.

's-Heerenberg - Winkelier overvallen Een 77-jarige eigenaresse van een winkel aan de Stokkumseweg werd op donderdag (2/3) tussen 11.30-11.45 uur overvallen. Een onbekende jongeman kwam de winkel binnen en eiste geld onder bedreiging van een mes. De vrouw pakte geld uit de kassa en overhandigde dit aan de overvaller. Vervolgens verliet hij de winkel en liet een hevig geschrokken aangeefster achter. Signalement dader: jongen van plm. 17 jaar, blanke huid, blauw/groen jack waarvan de capuchon over het hoofd is getrokken, mond en neus waren bedekt, grijs/blauwe broek. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op om contact op te nemen via 0900 - 8844.

Ruurlo - Wisseltruc

Op woensdag (1/3) pleegde een onbekende vrouw rond 16.20 uur een wisseltruc in een winkel aan De Smidse. De vrouw moest E 6,05 betalen en gaf E 51,05. Toen de verkoopster E 45,- teruggaf, zag de vrouw kans om de E 50,- weer in haar portemonnee te stoppen. De volgende morgen ontdekte men de wisseltruc. Signalement vrouw: 45-50 jaar, fors postuur, uitstekende kin, bruin halflang krullend haar, droeg een groene dikke jas.

Vorden - Goed gedrag bij rood lichtcontrole Naar aanleiding van klachten heeft de politie op donderdagmiddag (2/3) bij het uitgaan van de scholen een roodlichtcontrole gehouden op de Zutphenseweg. Kinderen van de basisschool steken hier over onder begeleiding van een vrijwilliger. De aanwezigheid van de politie had een preventieve werking, de automobilisten hielden zich keurig aan de regels.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --