Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Stadsdeel Westerpark benoemt eerste officiele stadsdeeldichter van Amsterdam

Nadat stadsdeel Centrum Adriaan Jaeggi benoemde tot stadsdichter, opperde de dichter F. Starik het idee om in zijn stadsdeel Westerpark te komen tot de aanstelling van een stadsdeeldichter. Amsterdam is groter dan het eigen centrum, en het bruisende stadsdeel Westerpark een eigen dichter meer dan waardig. Stadsdeelwethouder Dick Jansen (Onderwijs, Welzijn, Cultuur en Westergasfabrieksterrein) nam dit initiatief serieus en stelde hiervoor EUR 2.500,- beschikbaar. Het gaat om een benoeming voor één jaar. Op 2 maart nomineerde een deskundige commissie drie kandidaten: Wim Brands, Hans Kloos en Diana Ozon. De commissie bestaat uit Erica Schoen (O.B.A., organisator Literatuur in de Nassaukerk), Jaap van Stralen (Island Bookstore) en Gina van den Berg (organisator poëticale evenementen).

Op 7 maart, tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in het stadsdeelkantoor van Westerpark, worden om 20.30 uur de drie kandidaten van de shortlist voorgesteld. Zij ontvouwen hun plannen voor het stadsdeeldichterschap en houden een korte voordracht, waarna de commissie haar keuze van de Eerste Officiële Stadsdeeldichter bekend zal maken. De presentator van deze feestelijke avond is, uiteraard, stadsdichter Adriaan Jaeggi.
De feestelijkheid is om 20.50 uur afgelopen. Dan nemen de zenuwachtige politici de raadzaal over.

De stadsdeelvoorzitter van Westerpark, Anne Marie Hoogland, zal de Eerste Officiële Stadsdeeldichter Ter Wereld bij de installatie van de nieuwe stadsdeelraad, op donderdag 16 maart, de versierselen opspelden.

3 maart 2006

^