Gemeente Tilburg

3-3-2006
Kies je eigen lied voor Tilburg Zingt
Stemmen is begonnen: schriftelijk en via internet

Met z'n allen liedjes zingen die we leuk vinden. Daar gaat Tilburg Zingt om. Tilburg Zingt 2006 legt de keuze ook bij de bezoekers neer. Mensen kunnen vanaf vandaag tot en met 17 februari zelf een top 10 samenstellen van liedjes die ze het liefst op 28 april op het Willemsplein willen meezingen.

Het is voor de eerste keer dat de deelnemers een zelf samengestelde top-10 zingen. Tijdens Tilburg Zingt worden ongeveer 45 meezingers samen gezongen. Uit 97 liedjes kunnen mensen hun toppers kiezen, via het (papieren of digitale) Brabants Dagblad van vandaag, of via de website van wethouder Hans Janssen (evenementen). Deze opperde het idee om de liedjeskeus aan de bezoekers voor te leggen.

Janssen besprak het idee met Paul Spapens en Jan Melis, die het festival naar Tilburg haalden. ¿Ook zij vonden het een goed plan. Muziek is toch iets heel persoonlijks. Daarom is het leuk om te stemmen op nummers die je zelf graag meezingt. En het draagt natuurlijk bij aan de voorpret voor het evenement, omdat je benieuwd bent wat er dit jaar gezongen zal worden. Kijk ook maar eens naar de tienduizenden stemmen die alle eindejaars hitlijsten ieder jaar weer opleveren.¿

Tilburg Zingt trok vorig jaar ongeveer 7.000 bezoekers en rekent dit jaar op een groeiende toeloop.

Voor meer informatie, of het stemmen op de liedjes, kunt u kijken op de volgende websites:
www.brabantsdagblad.nl
www.tilburgzingt.nl
www.tilburg.nl/janssen