Gemeente Tilburg

3-3-2006
Gemeente verkoopt 5,3 hectare grond aan Raab Karcher voor bouw hoofdkantoor
Kloppend hart van Raab Karcher op bedrijventerrein Vossenberg

Raab Karcher, de Nederlandse marktleider in de professionele bouwmaterialen en dochteronderneming van de Franse multinational Saint-Gobain, vestigt zich in Tilburg.
Een nieuw hoofdkantoor, een nieuwe regionale vestiging van de regio Zuid (Noord-Brabant, Zeeland en Limburg) en het nieuwe distributiecentrum op één bedrijvencomplex.

De bouw start dit jaar en naar verwachting is in maart 2007 het nieuwe bedrijvencomplex operationeel. Naar schatting biedt dit bedrijvencomplex werkgelegenheid aan 250 tot 300 medewerkers.

Wethouder Janssen: ¿Van de vijf grote steden in Brabant beschikt Tilburg over het grootste areaal aan bedrijventerreinen. Vossenberg-West is een van de bedrijventerreinen die nu in uitgifte is. Vossenberg is een toplocatie, met name voor bedrijven die in de logistieke sector opereren. Mede vanwege de gunstige ligging op de route Rotterdam-Venlo is Tilburg het logistieke hart van Brabant. Dit bevestigt vandaag het hoofdkantoor van Raab Karcher met zijn komst naar Tilburg. Een uitstekende ontwikkeling voor de stad.¿

Vossenberg
Raab Karcher vestigt zich op Vossenberg West I, de uitbreiding van het bestaande Vossenberg. Vossenberg West I beslaat 27 hectare bedrijventerrein, waarvan Raab Karcher 5,5 hectare afneemt. De belangstelling voor Vossenberg West is groot. Zo goed als alle kavels zijn in optie genomen.