Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CDA-V Rotterdam: "Stem op een vrouw"

De Rotterdamse afdeling van het CDAV, de vrouwenbeweging van het CDA, heeft een beroep gedaan op alle leden om komende dinsdag, 7 maart, op een vrouw te stemmen. Volwaardige deelname van vrouwen in de politiek is van groot belang, voor vrouwen, maar ook voor de samenleving.

Het CDA-V verwijst naar de uitspraak van Minister De Geus:

''Als mannen een prachtig gebaar willen maken voor Internationale Vrouwendag op 8 maart, dan kunnen ze dat al doen tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraden op 7 maart door op een vrouw te stemmen,'' aldus minister de Geus (CDA, o.m. Emancipatie) tijdens een bijeenkomst van de Visitatiecommissie Emancipatie.

Door het streven naar gelijke participatie van vrouwen en mannen in de besluitvorming te verwezenlijken, ontstaat een evenwicht dat een betere afspiegeling vormt van de samenstelling van de maatschappij en dat nodig is om de democratie te versterken en het behoorlijk functioneren hiervan te bevorderen.

Het CDA heeft vele talenten in huis. Ook in Rotterdam staan talentvolle vrouwen op de lijst die uw steun verdienen. Het CDA-V roept u op om te stemmen, op de nummers 3, Karen Duys en 5, Beppie Hagenaars van de kandidatenlijst voor de gemeenteraad. Stem CDA, lijst 3.

Vrouwen in de politiek: vanzelfsprekend!

Vrijdag 3 maart 2006

------

Noot voor de redactie/