CDA Rotterdam


Donderdag 2 maart vond de laatste raadsvergadering van deze periode plaats. Het ging onder andere over Nieuw Crooswijk. Antonio Silva, woordvoerder voor het CDA hield zijn bijdrage. Hij gaf onder andere aan dat fasering, zoals de PvdA dat wil, best mogelijk is , ook in het huidige plan. De CDA fractie zou hier echter uiterst ongelukkig mee zijn. Fasering betekent keer op keer procedures toepassen en dat zal de plannen onnodig vertragen. Vertraging die voor de bewoners onnodig lange overlast geeft en onzekerheid over de toekomst van de wijk brengt en dat vindt het CDA zeer ongewenst.

Lees hieronder de gehele bijdrage van fractielid Antonio Silva

Het herstructureringsplan voor NC is het resultaat van democratische besluitvorming in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, waarvoor iedere betrokken partij zich maximaal heeft ingezet. In februari 2005 heeft een meerderheid van deze raad ingestemd met het werk dat in de deelgemeente is gedaan. De kaders voor de herstructurering van NCW liggen vast. We kunnen aan de slag!

Fasering, zoals de PvdA wil, is mogelijk. Ook in het huidige plan. Maar mijn fractie zou hier uiterst ongelukkig mee zijn. Fasering betekent keer op keer procedures toepassen en dat zal de plannen onnodig vertragen. Vertraging die voor de bewoners onnodig lange overlast geeft en onzekerheid over de toekomst van de wijk brengt en dat vinden wij zeer ongewenst.

Wat mijn collega's van de PvdA ook vinden, uiterlijk 2016 zal er in dat deel van de stad een mooie wijk liggen, waar iedereen tevreden over kan zijn.

Rotterdam wordt beter. Rotterdam wordt mooier en comfortabeler voor alle bevolkingsgroepen. Er is sprake van diversiteit qua woningaanbod, maar ook qua oppervlakte en typologie. Er komen eengezinswoningen, beneden / boven woningen. Er zijn middeldure koopwoningen en dure koopwoningen.

Als er gezegd wordt dat er niet genoeg sociale woningen zijn: dat klopt niet. Het aanbod is voldoende. Er worden 428 sociale woningen teruggebouwd; dat staat vast. We hebben straks genoeg woningen in de sociale huursector (ruim 700).

De sociale infrastructuur is goed, brede school, onderwijsvoorzieningen, parkeren (per woningen een eigen parkeerterrein). Groen, speeltuinen!

Een nieuwe wijk waarin het voor opgroeiende kinderen vanzelfsprekend is dat ze zich gelukkig (kunnen) vinden. Een moderne wijk, comfortabel. Daar mag een prijskaart aan opgehangen worden.

Het CDA is bereid die prijs te betalen.