Nieuwsbrief 3 maart 2006
Aanmelden nieuwsbrief

Waarschuwing voor hinder op spoor door sneeuwval

Railion waarschuwt, op basis van de weersverwachting, voor hinder in de treindienst in de loop van de dag. Eerder gaf spoorbeheerder ProRail ook al een waarschuwing af - in verband met de voorspelde sneeuwval vrijdag - voor overlast op het spoor. De meeste sneeuwval wordt verwacht in het gebied beneden de lijn Roosendaal - Hengelo. Maar ook door sneeuwval eerder deze week kunnen treinen elders in het land mogelijk vertraging oplopen.

Vertraging sorteerstation Köln Gremberg beperkt

Railion heeft de afgelopen week maatregelen genomen om vertragingen in het wagenladingverkeer van en naar Nederland via sorteerstation Köln Gremberg te beperken. Treinen van en naar Zuid-Duitsland en Oostenrijk maken zoveel mogelijk gebruik van andere Duitse sorteerstations. Dit betekent weliswaar in sommige gevallen een iets langere doorlooptijd, maar daar staat een sterke verbetering van de betrouwbaarheid van de treindienst tegenover.

De vertragingen vinden hun oorzaak in grootschalige moderniseringswerkzaamheden van het sorteerstation Gremberg waardoor de spoorcapaciteit daar voorlopig beperkt is. Deze situatie zal waarschijnlijk tot het eind van het jaar duren.

Railion Nederland is onderdeel van DB Logistics, de transport en logistiek divisie van Deutsche Bahn AG.