Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 3 maart

Alkmaar, 03-03-2006 o 13.36 uur

Dumpen afval

Middenmeer, donderdag 2 maart 2006

Op donderdagmiddag werd onder het viaduct bij de oprit naar het bedrijventerrein aan de Koggenrandweg in Middenmeer vier grote oude kapotte accus aangetroffen. De accus waren van een groot model en vermoedelijk afkomstig uit een boot of vrachtauto. De accus zijn door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Kosten voor de gemeenschap ongeveer 130 euro.

Val van dak

Hoorn, donderdag 2 maart 2006

Op donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur bleek een 54-jarige man uit Wervershoof van een dak van een schoolgebouw aan de Bontekoestraat te Hoorn te zijn gevallen. De man was aan het werk op het dak. Toen hij van het dak op een trap wilde stappen gleed hij uit. De man kwam vanaf een hoogte van ongeveer 3 meter op zijn rug terecht. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Verkeerscontrole

Grootbroek-Hoorn, donderdag 2 maart 2006

Op donderdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Wijzend in Grootebroek. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten van omwonenden over de overlast die opgevoerde brommers in het verkeer veroorzaken. In totaal deden 12 politiemedewerkers mee aan de controle, waaronder technisch personeel. Door het weer was het aanbod matig. Toch werden er 19 bekeuringen uitgeschreven wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets, het overschrijden van de geluidsnorm en diverse technische gebreken. Op donderdagavond werd gecontroleerd op het Stationsplein in Hoorn. Hier kregen 16 bestuurders een bekeuring onder anderen wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets, het veroorzaken van teveel geluid en niet goed werkende remmen.

Den Helder, donderdag 2 maart 2006

Op donderdagmiddag werd controle gehouden op de Spoorstraat in Den Helder. Deze straat is aangewezen als voetgangersgebied. De controle richtte zich op fietsers die hier toch fietsten. In totaal kregen 8 personen een bekeuring.

Bedreiging

Alkmaar, donderdag 2 maart 2006

Op donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur werden twee medewerkers van een supermarkt bij het NS-station aan de Stationsweg in Alkmaar bedreigd. Een van de medewerkers wilde vracht uit de winkel aan de achterzijde van de winkel neerzetten. Hij zag toen, dat een dakloze daar het afval aan het doorzoeken was. Om de man weg te kunnen sturen werd een tweede medewerker geroepen. Toen de dakloze werd weggestuurd, trok deze een mes en bedreigde het winkelpersoneel hiermee. Toen er toevallig een vrachtwagen aan de achterzijde van de winkel kwam, ging de verdachte er vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Woninginbraken

Den Helder, donderdag 2 maart 2006

Op donderdagmiddag omstreeks 17.45 uur werden inbraken ontdekt in twee naast elkaar gelegen woning aan de Schout en Schepenenstraat in Den Helder. De daders waren binnen gekomen door de achterdeuren te forceren. Uit een van de woningen werden een laptop en geld ontvreemd. Wat er uit de andere woning werd gestolen is nog niet bekend. De bewoners daarvan waren op vakantie.

Aanhouding na vernieling

De Goorn, donderdag 2 maart 2006

Op donderdagavond omstreeks 23.45 uur werd bij een woning aan de Dwingel in De Goorn een raam ingegooid. Zowel de bewoner als een voorbijganger, die zijn hond uitliet, hadden gezien dat de vernieling werd gepleegd. Toen zij de dader hierop aanspraken ging deze er vandoor. Beide mannen zetten de achtervolging in en wisten de verdachte te pakken te krijgen. Hij werd naar de grond gewerkt en aan de politie overgedragen. Het ging om een 18-jarige jongeman uit Avenhorn. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hierbij verzette hij zich hevig en uitte hij diverse bedreigingen naar de twee mannen die hem hadden aangehouden. De verdachte is inmiddels ingesloten.

Alcoholcontrole

Castricum, vrijdag 3 maart 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.55 uur werd op de Breedeweg in Castricum een 29-jarige Castricummer in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 150 ug/l. In normale gevallen zou dit ruim onder de strafbare grens zijn gebleven. In dit geval betrof het echter een man met een beginnersrijbewijs. Hiervoor gelden vanaf 1 januari verscherpte regels. De man kreeg een proces-verbaal.

Diefstal auto

Heerhugowaard, vrijdag 3 maart 2006

Op vrijdag werd tussen 02.00 en 06.00 uur een personenauto ontvreemd vanaf het Alida Buitendijk Erf in Heerhugowaard. De auto stond geparkeerd op de oprit naast een woning. Het ging om een rode Ford Focus Station met kenteken 16-HL-VF.

Poging tot overval

Opmeer, donderdag 2 maart 2006

Op donderdagavond omstreeks 23.45 uur werd een poging ondernomen om een snackbar aan de Lindengracht in Opmeer te overvallen. Op het moment van de overval was de eigenaar van de snackbar de kas aan het opmaken toen er een klant binnenkwam die sigaretten uit de automaat wilde halen. Toen de klant het geld uit de kassa zag, liep hij de snackbar uit om even later weer binnen te komen met een tweede persoon. Deze droeg een bivakmuts en had een (mogelijk) vuurwapen in zijn hand. De eigenaar van de snackbar raakte in paniek, begon te schreeuwen en liep de zaak uit naar het cafégedeelte in het pand. Toen hij even later terug keerde bleken de overvaller er vandoor te zijn gegaan. Er werd niets buit gemaakt. Een zoektocht van bezoekers van het café in de buurt leverde geen verdachten op.

Hennepplantage opgerold

Venhuizen, vrijdag 3 maart 2006
Op vrijdagmorgen werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Merel in Venhuizen. In de woning werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Er stonden 573 hennepplanten met de benodigde apparatuur (pompen, ventilatoren, lampen etc.). De planten en de apparatuur werden in beslag genomen. Aangezien er op het moment van het onderzoek niemand in de woning aanwezig was, zal de bewoner later worden gehoord.

Verblijfplaats Raoul Groot bekend

Alkmaar, dinsdag 3 maart 2006

Vanaf dinsdag 14 februari werd de 30-jarige Raoul Groot uit Alkmaar vermist. Inmiddels is de man terecht. Hij blijkt de afgelopen weken in de omgeving van Frankfurt te zijn geweest. De politie in Frankfurt heeft contact gehad met de man. Hij verkeert in goede gezondheid. De man heeft nog geen contact gelegd met zijn familie.

Laatst gewijzigd 03-03-2006 14:30 | © Politie Noord-Holland Noord |