Gemeente Vlieland

Uit het kastje nummer 9, 4 maart 2006

gemeenteraadsverkiezingen 7 maart 2006
Op dinsdag 7 maart 2006 vinden de gemeenteraads-verkiezingen plaats. Het stembureau is gevestigd in het gemeentehuis. U kunt uw stem uitbrengen tussen 7.30 uur en 21.00 uur.
volmacht.
Als u zelf niet in staat bent om naar het stembureau te komen dan kunt u iemand anders machtigen om voor u te stemmen. U kunt iemand volmachten door dit op de achterkant van de oproepkaart aan te geven en deze mee te geven aan de gemachtigde. Zowel de volmachtgever als de gemachtigde dienen hiervoor hun handtekening te plaatsen. De gemachtigde kan alleen uw stem uitbrengen samen met zijn/haar eigen stem. De gemachtigde kan maximaal 2 volmachtstemmen uitbrengen. verlies/beschadiging oproepkaart.
Bij verlies of beschadiging van de oproepkaart kan eenmalig een nieuwe oproepkaart worden vertrekt na vertoning van een identiteitsbewijs. Hiervoor kunt u zich melden bij het gemeenteloket tijdens openingstijden.
informatie.
voor meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen kunt u contact opnemen met de gemeentesecretarie 0562-452710 of via .

verkiezingscafé
Aanstaande dinsdag 7 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Het stembureau sluit om 21.00 uur en niet lang daarna zal de uitslag van de verkiezingen op Vlieland bekend zijn.
De burgemeester van Vlieland, mevrouw Galama, zal de uitslag tijdens het verkiezingscafé bekend maken.
Het verkiezingscafe vindt plaats in Badhotel Bruin en begint gelijktijdig met de sluiting van het enige stembureau op Vlieland om 21.00 uur.
De Vlielander bevolking wordt van harte uitgenodigd om bij de bekendmaking van de uitslag in het verkiezingscafe aanwezig te zijn. Wij rekenen op uw komst.
Het college van burgemeester en wethouders van Vlieland.

Nationale Start Viering Bevrijding
Op 5 mei 2006 treedt de provincie Fryslân als gastheer op voor de Nationale Start Viering bevrijding. Voordat het bevrijdingsfestival geopend wordt, zal er in het Natuurmuseum Fryslân, van 11.00 tot 12.15 uur, een feestelijke bijeenkomst worden gehouden. Tijdens deze bijeenkomst, waar ook de minister-president bij aanwezig is, zal oud-premier drs. R.F. Lubbers de feestrede uitspreken. Daarnaast zijn er optredens van ondermeer Nynke Laverman en Tsjebbe Hettinga. Het is de bedoeling dat de Friese samenleving breed is vertegenwoordigd en voor de gemeente Vlieland betekent dat, dat er een tiental inwoners bij deze feestelijke opening aanwezig mogen zijn. Mocht u belangstelling hebben om hierbij aanwezig te zijn dan kunt u dit kenbaar maken bij de gemeentesecretarie voor maandag 13 maart 12.00 uur. De gemeentescretarie is geopend iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en dinsdagmiddag ook van 14.00 uur tot 16.00 uur. Of telefonisch van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 uur to 12.00 uur. Bij eventuele selectie bij grote belangstelling wordt er naar gestreefd een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de Vlielandse samenleving in de afvaardiging te bewerkstelligen. Gelet op het thema "Vrijheid in verscheidenheid" is er ook ruim plaats voor de jeugd in de afvaardiging.
Het college van burgemeester en wethouders van Vlieland

vogelgriep
Nu de vogelgriep onder wilde vogels zich in Europa uitbreidt, zullen waarschijnlijk ook in Nederland zieke vogels worden aangetroffen. Daarom geldt vanaf 20 februari jl. een algehele ophokplicht voor pluimvee. Dit is bedoeld om besmetting van pluimvee te voorkomen. Op dit moment is er nog geen vogelgriepvirus H5N1 in Nederland geconstateerd. Op Vlieland zijn inmiddels maatregelen getroffen om het besmettingsgevaar te minimaliseren. Voor zover bekend zijn alle relevante dieren opgehokt danwel afdoende afgeschermd. Er is een klein risico dat mensen besmet raken met het vogelgriepvirus. Dit kan alleen gebeuren bij direct en intensief contact met besmette vogels of hun uitwerpselen. Met name via besmette ontlasting van pluimvee en via kleine deeltjes ontlasting in de lucht. Mocht u een dode vogel vinden, dan is de kans klein dat deze aan vogelgriep is doodgegaan. Er gaan immers dagelijks duizenden vogels dood door andere oorzaken (zoals verkeer, ouderdom of verzwakking door de winter). Als u één of meerdere dode tuinvogels (zoals mus, spreeuw, roodborstje, koolmees) aantreft, dan kunt u ervan uitgaan dat er niets bijzonders aan de hand is. Laat ze gewoon liggen. Als ze in uw tuin liggen, kunt u ze opruimen door ze te begraven of in de afvalcontainer te deponeren. Dode vogels kunnen wel allerlei ziektekiemen bevatten. In het algemeen geldt daarom: raak een dode vogel niet aan zonder handschoenen. Sommige vogelsoorten zijn extra gevoelig voor vogelgriep (zoals zwaan, reiger, gans, eend, meeuw, roofvogel). Dit zijn de zogenaamde 'verdachte vogels'.
Vindt u één dode zwaan, 5 of meer dode eenden of ganzen of 20 of meer dode vogels op korte afstand van elkaar, ruim deze dan niet zelf op. Raak ook geen gewonde 'verdachte vogels' aan. Bel in beide gevallen de meldkamer van de Algemene Inspectiedienst (AID) tel: 045-5466230. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar. Onderzoek naar het vogelgriep virus kan dan worden uitgevoerd. Vindt u dode of gewonde vogels in geringere aantallen dan hiervoor vermeld, dan kan dit tijdens kantooruren telefonisch worden gemeld bij Staatbosbeheer (tel:
-451304). Op korte termijn wordt voor deze gevallen een apart meldnummer opengesteld. Dit nummer zal dan 24 uur per dag bereikbaar zijn. Zodra dit nummer is gerealiseerd wordt u hieromtrent nader geïnformeerd.
Overzicht belangrijke informatiebronnen en telefoonnummers inzake vogelgriep:

·0800-2233322;

·Meldkamer AID: uitsluitend voor het melden van dode/zieke 'verdachte vogels' tel: 045-5466230;

· en ;

·Algemene informatie over vogelgriep www.postbus51.nl, of via het gratis telefoonnummer 0800-8051;

·Tijdelijk meldnummer van Staatsbosbeheer Vlieland tel: 0562-451304, alleen tijdens kantooruren;

·Website gemeente Vlieland www.vlieland.nl

burgerlijke stand gemeente Vlieland februari 2006 geboren
3 februari 2006
Dewi Janssen Andeweg dochter van mevr.
E.A. de Blaauw en dhr. R. Janssen Andeweg
19 februari 2006
Niels Shiva Joziasse zoon van mevr. G.J. Cromwijk en dhr. C.L. Joziasse
gehuwd
14 februari 2006
dhr. G. Tilma en mevr. M. Volbeda uit Anjum
overleden
9 februari 2006
dhr M.L. de Gorter weduwnaar van mevr. J. Miedema

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:
lichte bouwvergunning

·De heer W.J. de Jong, voor het plaatsen van een garage op het perceel Midscheeps 9 (ingekomen 27 februari 2006).
reguliere bouwvergunning

·Corporatie Holding Friesland, voor het vergroten van een bestaande woning op het perceel Dorpsstraat 186 (ingekomen 28 februari 2006). sloopvergunning

·De heer P. van der Velde, voor het slopen van een opslagruimte/werkplaats op het perceel Fortweg 2 (ingekomen op 28 februari 2006).
Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevrouw B. Verheij
telefoon: 0562-452719.
Bouw- en woningtoezicht: mevrouw J. van der Wal telefoon: 0562-452707.

te huur aangeboden
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende gemeentelijke huurwoning voor verhuur wordt aangeboden:

Dorpsstraat 115

type woning: tussenwoning
bouwjaar: 1936

Indeling:
begane grond;
woonkamer/keuken 31 m2
toilet
berging 10,9 m2
tuin 155,4 m2

eerste verdieping:
slaapkamer 1 ca 10 m2
slaapkamer 2 ca 10 m2
slaapkamer 3 ca 12 m2
douche ca 4,5 m2

huurprijs per maand: 437,47

Een ieder die belangstelling heeft voor (doorstroming naar) deze woning, en staat ingeschreven in de Centrale Registratie van Woningzoekenden, kan zich voor deze woning inschrijven door middel van een formulier dat verkrijgbaar is aan de balie van het gemeentehuis, of te downloaden via de internetpagina van de gemeente Vlieland, www.vlieland.nl.

Inschrijven voor deze woning kan tot uiterlijk
9.00 uur maandag 13 maart 2006 .

Inschrijvingen die na bovenvermeld tijdstip worden ingediend worden niet in behandeling genomen.

Na beëindiging van de inschrijftermijn wordt door de adviescommissie woningtoewijzing een advies opgesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland. Het college wijst de woning vervolgens toe. Degene aan wie de woning wordt toegewezen wordt hieromtrent telefonisch ingelicht. De overige mensen die zich hebben inschreven voor de woning en hem niet hebben toegewezen gekregen krijgen hierover zo spoedig mogelijk bericht.

te huur aangeboden
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat per nader te bepalen datum voor verhuur zal worden aangeboden de:

Berkenlaan 12
seniorenwoning

bouwjaar: 1970

Indeling:
begane grond;
woonkamer 18 m2
keuken 8 m2
toilet
slaapkamer 12,3 m2
berging 7 m2
badkamer 4,4 m2
tuin 111,4 m2

eerste verdieping: zolder 14,8 m2

huurprijs per maand: ca. 318,00.
(onder voorbehoud)

Deze woning is specifiek bedoeld voor personen van 55 jaar en ouder. Een ieder die tot deze doelgroep behoort en belangstelling heeft voor (doorstroming naar) deze woning, en staat ingeschreven in de Centrale Registratie van Woningzoekenden, kan zich voor deze woning inschrijven door middel van een formulier dat verkrijgbaar is aan de balie van het gemeentehuis, of te downloaden via de internetpagina van de gemeente Vlieland, www.vlieland.nl

Inschrijven voor deze woning kan tot uiterlijk
9.00 uur maandag 13 maart 2006.

Inschrijvingen die na bovenvermeld tijdstip worden ingediend worden niet in behandeling genomen.
Na beëindiging van de inschrijftermijn wordt door de adviescommissie woningtoewijzing een advies opgesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland. Het college wijst de woning vervolgens toe. Degene aan wie de woning wordt toegewezen wordt hieromtrent telefonisch ingelicht. De overige mensen die zich hebben inschreven voor de woning en hem niet hebben toegewezen gekregen krijgen hierover zo spoedig mogelijk bericht.

grof huishoudelijk afval
Aanstaande dinsdag wordt het grof huishoudelijk afval weer opgehaald. Als u grof huishoudelijk afval aan wilt bieden, dient u dit 1 dag van tevoren telefonisch door te geven aan de gemeentesecretarie, telefoon 452710, per huishouden mag maximaal 1 m3 afval worden aangeleverd. De aanbieding dient netjes te gebeuren en zoveel mogelijk in hanteerbare pakketjes te worden gebonden. Zet het afval in de berm van de weg op zo'n manier, dat anderen er zo min mogelijk last van ondervinden. U wordt ook verzocht het afval niet tegen bomen of hekken te plaatsen. Grof huishoudelijk afval zijn materialen uit het huishouden zoals vloerbedekking en meubilair.
Grof huishoudelijk afval is geen tuinafval, geen sloopafval (hout, puin, dakbedekking, glas etcetera) en geen bruin- en witgoed (radio's en televisietoestellen, koelkasten en vriezers).

Dienst Sociale Zaken NW-Fryslân
In verband met de gewijzigde boottijden, is de medewerker van de Dienst Sociale zaken voortaan op dinsdag aanwezig op Vlieland; spreekuur van 10.30 tot 12.00 uur.
afspraken van 12.00 tot 13.00 uur.
Indien u buiten deze tijden vragen heeft, kunt u bellen met de locatie Terschelling tel. 0562-446234 (bij dringende zaken kunt u contact opnemen met de locatie Harlingen tel.0517-492260).

vacature
De Stichting Openbare Bibliotheken Noord West Fryslân is verantwoordelijk voor de uitvoering van het bibliotheekwerk in de gemeenten Het Bildt, Franekeradeel, Harlingen, Leeuwarderadeel, Menaldumadeel, Terschelling en Vlieland. Er zijn 11 bibliotheekvestigingen in dit werkgebied en in enkele gemeenten rijdt tevens een bibliobus.
De stichting is sinds 1 januari 2004 een zelfstandige organisatie, met een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht. In de Raad van Toezicht hebben vertegenwoordigers zitting uit de deelnemende gemeenten.
Vanwege een vacature zoeken we

een lid voor de Raad van Toezicht woonachtig op Vlieland

Van de kandidaat wordt bestuurlijke ervaring verwacht, kennis van de lokale situatie, brede maatschappelijke betrokkenheid, visie op hoofdlijnen en langetermijnbeleid, discussie- en vergadervaardigheid. U bent lid op persoonlijke titel, zonder last of ruggespraak. De leden ontvangen een reis- en onkostenvergoeding.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer L.J. Hielkema, tel. 058-2531293 of de directeur-bestuurder, mevrouw T. de Heij, tel. 0517-382065 of 06-53939169. Uw sollicitatie kunt u voor
20 maart 2006 richten aan:
Bibliotheken Noord West Fryslân, t.a.v. mevrouw T. de Heij, Sint Martiniplantsoen 41, 8801 LK Franeker.

collecte
Ten behoeve van het Jeugdfonds Jantje Beton is een collectevergunning afgegeven voor de periode van 6 maart t/m 11 maart 2006.

terinzagelegging Ontwerp Streekplan Fryslân 2006 Gedeputeerde Staten van Fryslân maken overeenkomstig artikel 4a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat met ingang van maandag 20 maart 2006 gedurende zes weken, voor een ieder ter inzage zal worden gelegd bij het Informatiecentrum in het provinciehuis, afdeling Communicatie, Tweebaksmarkt 52 te Leeuwarden het Ontwerp Streekplan Fryslân 2006
Het ontwerp streekplan bevat het beleid voor de toekomstige ontwikkeling van het Friese vasteland en de Waddeneilanden in hoofdlijnen. Het ontwerp streekplan ligt gedurende dezelfde termijn eveneens ter inzage in de gemeentehuizen van alle Friese gemeenten. Naast het ontwerp streekplan ligt gedurende dezelfde periode tevens de Strategische Milieubeoordeling volgens de Europese richtlijn nummer 2001/42/EG ter inzage.
Gedurende de tervisieliggingstermijn kunnen door een ieder zienswijzen betreffende het ontwerp streekplan en de strategische milieubeoordeling worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Fryslân.
Eventuele zienswijzen kunnen naar keuze, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ondertekend en verder te zijn voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van) het ontwerp streekplan waarop de zienswijze is gericht, alsmede de gronden voor de zienswijze. Van eventueel mondeling ingediende zienswijzen wordt een verslag gemaakt.
Voor mondelinge zienswijzen kan gebruik worden gemaakt van de inspraakavonden die rondom het ontwerp streekplan worden georganiseerd.


·Maandag 27 maart Post Plaza, Tweebaksmarkt 25 te Leeuwarden, 19.30 uur;

·Dinsdag 28 maart Motel van der Valk,
Zonnedauw 1 te Drachten, 19.30 uur;

·Maandag 3 april Van der Wal, Grote Kerkstraat 10 te Sneek, 19.30 uur;
·Dinsdag 4 april De IJsherberg, Harddraversdijk 1 te Dokkum, 19.30 uur;

·Dinsdag 11 april Tulip Inn, Hertog van Saxenlaan 78 te Franeker, 19.30 uur.
U kunt vanaf 19.00 uur in de zaal.

Op aanvraag en tegen kostprijs kan een exemplaar van het ontwerp streekplan en de strategische milieubeoordeling worden verkregen via het Informatiecentrum van de provincie (tel. 058-2925524 of via info@fryslan.nl ). Het ontwerp streekplan en de stategische milieubeoordeling zijn eveneens in te zien via de provinciale website www.fyslan.nl/streekplan