Ingezonden persbericht


Van: Jonge Socialisten in de PvdA

Onderwerp: Elke school en uitgaansgelegenheid verdient een condoomautomaat

Datum: 03 maart 2006

----------
Elke school en uitgaansgelegenheid verdient een condoomautomaat

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) willen dat elke middelbare school en uitgaansgelegenheid een condoomautomaat krijgt. Volgens de JS zou de Partij van de Arbeid hier na 7 maart werk van moeten maken. JS voorzitter Ruben Zandvliet: "De gemeente heeft hierin een grote verantwoordelijkheid, condoomautomaten zijn belangrijk voor de volksgezondheid, met name voor jongeren".

Volgens de JS is de belangrijkste taak voor gemeentes dat zij hierin een coördinerende positie innemen. Bedrijven, de GGD, scholen, buurthuizen en andere gelegenheden moeten elkaar vinden en gestimuleerd worden om samen te werken en de automaten op te hangen. Eventueel zou de gemeente ook mee moeten financieren. Om deze boodschap kracht bij te zetten deelt de JS tijdens de raadscampagne ook zelf condooms uit. "Veel mensen vragen ons met een knipoog of er niet juist méér PvdA'ers bij moeten komen, dit is natuurlijk wel zo maar voor ons is het erg belangrijk dat jongeren veilige seks hebben. Inmiddels zijn er al meer dan 13.000 JS condooms verspreid" aldus Zandvliet. Campagneleider Peter Scheffer beaamt dit succes: "PvdA afdelingen bestellen gretig bij, hopelijk laten ze het niet alleen bij condooms als campagnestunt maar maken ze zich na 7 maart ook hard voor meer automaten op plekken waar veel jongeren komen". Gemeentes kunnen hierin het voorbeeld volgen van de gemeente Delft, waar recentelijk het college van B&W in overleg is gegaan met de GGD om alle scholen te voorzien van condoomautomaten.

Tijdens de campagne gaat de JS een aantal maal op kroegentocht. Tijdens een aantal van deze activiteiten zullen we ook eigen condoomautomaten aan cafés en buurthuizen aanbieden. Als u interesse heeft om hierbij aanwezig te zijn kunt u met onderstaande personen contact opnemen.

----------
**