Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 3 maart 2006

Bedrijfsbeveiliging houdt winkeldief aan

ETTEN-LEUR: Bij een winkel aan het Hof van den Houte is donderdagmiddag een 31-jarige winkeldief uit Armenie aangehouden. De man wilde er rond 15:00 uur vandoor gaan met een hoeveelheid cosmetica. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf had de man echter door en hield hem aan. In een speciaal geprepareerde tas van de winkeldief werd tandpasta en make-up gevonden. De politie heeft de Armenier meegenomen naar het bureau voor verhoor. Daar bleek de man te boek te staan als ongewenste vreemdeling. Hij is na verhoor overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Politie houdt snelheidscontroles: automobilist met 105 km/u door bebouwde kom

BREDA: Aan de Westerhagelaan werd donderdagmiddag met behulp van de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Tussen 13:30 en 15:00 uur gingen 16 automobilisten op de bon. Een 33-jarige automobilist uit Breda was direct zijn rijbewijs kwijt toen agenten hem betrapten met een snelheid van 105 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar het openbaar ministerie. Daar wordt besloten wat er met het rijbewijs zal gebeuren.

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdag aan de Rijsbergseweg een snelheidscontrole gehouden. Bijna 2000 automobilisten reden voorbij de radarpost. Van hen reden er 28 harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u.

Diefstal auto

BREDA: Aan de Nieuwe Inslag is in de nacht van woensdag op donderdag een personenauto gestolen. Donderdagmiddag heeft de 49-jarige eigenaar van de rode Suzuki Alto aangifte gedaan bij de politie. Het kenteken van de auto is XX-58-GK. De politie heeft het voertuig internationaal gesignaleerd.

Politie controleert op dragen autogordels

BREDA: Bij een verkeerscontrole aan de Nassaustraat hebben agenten donderdagmiddag acht bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Verder hielden drie automobilisten zich niet aan de maximum snelheid en kreeg een 22-jarige Bredanaar, naast de bekeuring voor het dragen van de autogordel ook een proces-verbaal voor het bezit van een kleine hoeveelheid hasj.

Politie houdt veelpleger aan dankzij oplettende getuige

BREDA: Donderdagavond is in een tuin van een woning aan de Meidoornstraat een 44-jarige inwoner van Breda aangehouden. Een oplettende getuige belde de politie toen hij zag dat de man, die bekend staat als Bredase veelpleger, bezig was een achterdeur van de woning open te breken. Agenten die binnen enkele minuten ter plaatse waren troffen de man met zijn inbrekersgereedschap aan in de tuin. Op de deur zaten verse braaksporen, het was de Bredanaar nog niet gelukt om binnen te komen. De veelpleger is conform de richtlijnen van het openbaar ministerie in verzekering gesteld.

Portemonnee afhandig gemaakt

TETERINGEN: Aan de Willebrordstraat heeft een nog onbekende man donderdagavond de portemonnee van een 49-jarige inwoner van Teteringen afhandig gemaakt. Het slachtoffer liep rond 21:30 uur op straat toen hij werd aangesproken door een man die uit een geelkleurige oud model Mercedes stapte. Deze man vroeg hem om geld en deed alsof hij iets uit zijn jas wilde pakken. Om te voorkomen dat er iets zou gebeuren gaf de Teteringenaar zijn portemonnee af.

Politie houdt mannen aan voor verstoring openbare orde

BREDA: In de Gravenstraat hebben agenten van het horecatoezicht in de nacht van donderdag op vrijdag twee 21-jarige inwoners van Breda aangehouden. De mannen gedroegen zich in een horecabedrijf aan de Visserstraat niet volgens de regels, wensten niet te wachten bij de garderobe en sprongen zelf de garderobe in op zoek naar hun jassen. Buiten ging het agressieve gedrag verder, werd ook nog een politieagente beledigd, waarna de politie over ging tot aanhouding van het tweetal. Dat kon pas in de Gravenstraat na een korte achtervolging te voet. Na verhoor zijn zij met een proces-verbaal heengezonden.

Tweetal aangehouden na beledigende taal

BREDA: Bij een verkeerscontrole aan de Joris Nempestraat heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee inzittenden van een personenauto aangehouden. Het tweetal, een 22-jarige automobilist uit Breda en een 21-jarige vrouw uit Dongen, werd rond 04:45 uur voor een routinecontrole door agenten naar de kant van de weg gedirigeerd. Reden voor de controle was de hoge snelheid waarmee de Bredanaar met zijn auto door een woonwijk in de omgeving van de Doornboslaan reed. Het duo werkte niet mee aan de controle van de politie en vonden het nodig om de politiemedewerkers te beledigen. Dat kwam hen op een ritje naar het politiebureau te staan. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Surveillerende agenten houden fietsendief aan

BREDA: Vrijdagmorgen heeft de politie een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond 04:45 uur dat de man aan de Pasbaan bezig was om het slot van een fiets te forceren. Bij het zien van de agenten zette de Bredanaar het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij in de kraag worden gegrepen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Diefstal waterpomp

ETTEN-LEUR: In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Zevenbergseweg een broneringspomp gestolen. De eigenaar van de pomp, een bedrijf uit Roosendaal, heeft aangifte gedaan. Het bedrijf is bezig met rioleringswerkzaamheden op de Schoenmakershoek. De pomp betreft een blauwkleurige geluidsgedempte (bronerings)pomp.

Brand zet politie op spoor van hennepkwekerij

BREDA: Vrijdagmiddag is in een schuur aan de Postillonstraat een hennepkwekerij ontdekt. Rond 12:00 uur werd er bij de
Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg gemeld dat er een schuur in brand stond in een achtertuin aan de Postillonstraat. De brandweer gaf rond 12:20 uur het sein brand meester. De brand was vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting of oververhitting van een hennepkwekerij in de schuur. Van de ruim 300 plantjes is niets meer over. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De 59-jarige bewoner is voor verhoor aangehouden en overgebracht naar het bureau. De restanten van de kwekerij zijn in beslag genomen en worden op last van het openbaar ministerie vernietigd. Na verhoor is de Bredanaar heengezonden.

Politie houdt gesignaleerde aan

BREDA: Aan de Ramshoorn is vrijdagmorgen een 38-jarige inwoner van Breda aangehouden. Agenten zagen de man rond 11:30 uur lopen en wisten dat de Bredanaar nog 30 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Hij is ingesloten in een cel om zijn straf te ondergaan.

Auteur: Henk Snepvangers