Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 3 maart

BERGEN OP ZOOM, 3 maart 2006

Bekeuringen bij snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag 2 maart een verkeerscontrole aan de Laan van Reimerswaal. Tussen 14.00 uur en 15.30 uur zijn 405 bestuurders gecontroleerd. 40 passanten kregen een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Woninginbraken

BERGEN OP ZOOM: Onbekende braken op donderdag 2 maart in in twee woningenn aan de Zeekraal. Tussen 16.30 uur en 22.00 uur maakten de daders bij beide panden een gat in een ruit op de eerste verdieping en openden zo het raam. Wat er is weggenomen is niet duidelijk. De politie neemt aangiften op van de gedupeerden en stelt een buurt- en een sporenonderzoek in.

BERGEN OP ZOOM: Ook aan de Lemmeraak is op donderdagavond 2 maart ingebroken. De inbrekers braken aan de achterzijde een raam open en doorzochten de woning. Er is een klein geldbedrag ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Man mishandeld bij verkeersruzie

OUD GASTEL: Een 21-jarige man uit Oud Gastel deed op donderdag 2 maart aangifte van mishandeling. De man reed op woensdag 1 maart omstreeks 16.30 uur op de Provinciale weg richting Oud Gastel. Bij de rotonde stopte er achter hem een auto, die hij zojuist was gepasseerd. De bestuurder van deze auto stapte uit en opende de portier van de auto van de aangever. Er ontstond een conflict over rijgedrag. De man heeft de aangever hierbij in het gezicht geslagen. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers laten zich insluiten

ROOSENDAAL: De politie kreeg op vrijdagochtend 3 maart melding van inbraak in een bedrijvengebouw aan de Borchwerf. Vermoedelijk lieten de daders zich na sluitingstijd op donderdag 2 maart insluiten in het gebouw. 4 bedrijven, die in het gebouw gevestigd zijn, zijn door hen doorzocht. Hierbij zijn meerdere deuren geforceerd. De buit bestond uit onder andere 2 laptops. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.
De politie adviseert medewerkers van bedrijven, met name de bedrijven die toegankelijk zijn voor publiek, alle ruimtes van het gebouw goed te controleren alvorens het bedrijf af te sluiten.

Inbraak in schoolgebouw

ROOSENDAAL: Tussen maandagmiddag 27 februari en donderdagmiddag 2 maart is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Laan van Belgie. De daders vernielden een ruit van het pand en namen onder andere twee computers weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Verkeerscontrole

ROOSENDAAL: Op donderdag 2 maart hield de politie aan de Jan Vermeerlaan en de Van Beethovenlaan een verkeerscontrole. Tussen 15.00 uur en 16.30 uur zijn 56 automobilisten en 3 bromfietsers gecontroleerd. Er zijn 4 bekeuringen uitgedeeld voor
snelheidsovertredingen. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 60 km/u. 3 automobilisten zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Auteur: Inge Rijgersberg