Gemeente Schiedam


Parkeren met mobieltje blijkt succes

In Schiedam kan je niet alleen parkeren met muntgeld en chipknip, maar sinds september vorig jaar ook met je mobiele telefoon, het zogeheten GSM-parkeren. Steeds meer mensen maken van die mogelijkheid gebruik. Sinds de invoering zijn er ruim 2500 parkeeracties per maand geregistreerd. En dat is ook niet zo verwonderlijk. Want wie een abonnement heeft bij het bedrijf Park-line en zijn auto parkeert, hoeft alleen maar een nummer te bellen en de code in te toetsen die op speciale bordjes bij de parkeerplaats staat aangegeven. Bij vertrek meld je je via datzelfde nummer weer af. En dat is het. Een kind kan de was doen. Geen gedoe met contant geld of een niet opgeladen chipknip. Geen gezoek naar een parkeermeter. Niet halverwege je afspraak de automaat bij hoeven vullen, geen zenuwachtig gekijk op horloges.

Veilig

De automobilist krijgt van Park-line een zogeheten transponderkaart, de parkeerticket. De kaart moet achter de voorruit worden gelegd. Parkeercontroleurs kunnen via het nummer op de kaart achterhalen of er daadwerkelijk is betaald.

Aan het eind van de maand rekent Park-line alle parkeergelden af middels een automatische incasso. Overigens kost een abonnement 1,75 per maand (en eenmalig inschrijfgeld 10,00). Park-line is ook actief in steden in de buurt, zoals Den Haag, Delft en Rotterdam.

De gemeente heeft het gsm-parkeren in Schiedam mogelijk gemaakt. Ze wilde tegemoet komen aan de vraag naar meer verschillende manieren om parkeergeld te betalen. Daarnaast is het prettig dat het gsm-parkeren veilig is. Niet alleen voor de automobilist, maar ook voor mensen die het geld innen. Het gsm-parkeren via Park-Line zal in ieder geval voor een periode van 5 jaar in Schiedam mogelijk zijn.

Informatie

Meer informatie: http://www.park-line.nl/ of bel met het Gemeentelijk Informatiepunt in het Stadskantoor, telefoon (010) 2465304. U kunt daar ook een folder afhalen.

Elders op deze pagina vindt u de regels en voorwaarden die aan het GSM-parkeren zijn verbonden (zie uitvoeringsbesluit GSM-parkeren).