Gemeente Berkelland


Vier ton subsidie gevraagd voor Buurt, Onderwijs en Sport

Vanaf 2008 gaat de gemeente Berkelland gedurende 4 jaren met cofinanciering van het ministerie van Volksgezondheid, Onderwijs en Sport de sportieve strijd aan om achterstanden op het terrein van Sport & Bewegen en Sociale Integratie terug te dringen.

Om deze doelstelling te realiseren vraagt de gemeente een meerjarige uitkering aan bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van maximaal 398.540,00.

Op 1 januari 2008 lopen de bestaande breedtesportprojecten in de voormalige gemeenten Borculo, Neede en Eibergen ten einde. In de vergadering van 1 november 2005 heeft de gemeenteraad ingestemd met het inzetten van de huidige gemeentelijke middelen Breedtesport - jaarlijks 65.000,00 - vanaf 2008 als cofinanciering voor de BOS-impuls. Een stimuleringsregeling van het ministerie van Volksgezondheid, Onderwijs en Sport gericht op het bestrijden van achterstandgebieden zoals o.a. sport, gezondheid, welzijn en sociale integratie.

De Tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport (kort gezegd BOS) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport biedt gemeenten de mogelijkheid meerjarige uitkeringen aan te vragen.

Achterstanden

Uit sportonderzoeken uit de voormalige gemeenten en een veiligheidsscan gemeente Berkelland blijkt dat er in Berkelland sprake is achterstanden op het terrein van sport en bewegen en sociale integratie.

Op basis hiervan heeft de gemeente in samenwerking met diverse partners een subsidieaanvraag

opgesteld dat bestaat uit twee projecten, te weten Jeugd Actief en Jongeren Actief (beide zijn nog

werktitels).

De gehele aanvraag is gebaseerd op een geïntegreerde aanpak van de geconstateerde

achterstanden door samenwerking met welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, politie en

sportorganisaties. De aanvraag richt zich op het terugdringen van de achterstandsgebieden

sport & bewegen en sociale integratie.

Per project zijn per achterstand doelen, interventies (arrangementen) en resultaten beschreven.

In de projectaanvraag wordt waar mogelijk voortgeborduurd op de bestaande netwerken en samenwerkingen vanuit de lopende breedtesportprojecten.

Uiterlijk 1 juli 2006 zal de minister een beslissing nemen op onze aanvraag.

Mutatiedatum 03/03/2006