Gemeente Berkelland


Plan om deel fietspad langs Groenlose Slinge te verleggen

Burgemeester en wethouders van Berkelland zijn van plan om aan de gemeenteraad voor te stellen mee te werken aan het verleggen van een deel van het fietspad langs de Groenlose Slinge. Het waterschap Rijn en IJssel is bezig met een project Integrale Herinrichting van het watersysteem van de Berkel, waaronder ook de Groenlose Slinge valt. De waterloop van het gedeelte tussen de Baksmaatdijk en de Lintveldseweg, zal meanderend worden aangelegd.

Ten westen van dit gedeelte ligt nu een (deels) openbaar fietspad. Dit pad is echter in de praktijk, gezien de onderhoudstoestand, nauwelijks openbaar te noemen.

Het Waterschap verzoekt om medewerking om het fietspad te verleggen naar de andere zijde van de Groenlose Slinge. Daartoe moet de openbaarheid van het huidige pad worden afgehaald en moet het nieuwe tracé openbaar worden door opname in de wegenlegger.

Het nieuw aan te leggen pad zal onderdeel uitmaken van het project kerkepad Beltrum.

Het ontwerpraadsbesluit ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 8 maart tot en met 18 april 2006 gedurende zes weken ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 te Borculo. Binnen deze termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijzen tegen dit voornemen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA te Borculo. Ook mondeling kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht. U kunt daarover contact opnemen met de heer J. Heinneman, telefoon 0545-250 273.

Mutatiedatum 03/03/2006