CDA wil minder regels en eenvoudiger vergunningen voor ondernemers in Utrecht

Het CDA wil dat in de komende raadsperiode de regels voor ondernemers worden vereenvoudigd. Om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen wil CDA-lijsttrekker Harm Janssen zich sterk maken voor fors minder gemeentelijke regels. De regels zijn vaak achterhaald, dienen lang niet altijd hun doel en leveren veel last op voor ondernemers in deze gemeente.

Het CDA in Utrecht haakt hierbij aan bij de recente wens van MKB Midden Nederland. Het MKB pleitte onlangs voor het afschaffen van allerlei onnodige regels bij het afgeven van gemeentelijke vergunningen. MKB Nederland heeft een groot aantal gemeentelijke vergunningen doorgelicht en is voorstander van het vervangen van deze vergunningen door algemene regels. Bijvoorbeeld één algemene MKB-verordening waarbinnen een groot aantal uiteenlopende zaken duidelijk wordt geregeld. Dit levert voor de ondernemers én voor de gemeente een kostenbesparing op. De handhaving wordt immers eenvoudiger en goedkoper.

Het CDA heeft zich al eerder sterk gemaakt voor vereenvoudiging van vergunningen, denk bijvoorbeeld aan vergunningen voor evenementen.

Harm Janssen: "Utrecht is een evenementenstad. Dit moet zo blijven omdat het goed is voor het image van Utrecht. Evenementen zorgen voor een stimulans van de Utrechtse economie. Het CDA vindt dat organisatoren van evenementen werkelijk gemakkelijker vergunningen moeten kunnen aanvragen. Het komt nu voor dat men 14 verschillende deelvergunningen moet aanvragen. Dit ontmoedigt! De gemeente moet haar vergunningen gaan vereenvoudigen. De bureaucratie die hier omheen hangt is onnodig en dient geen doel.

De gemeentelijke overheid moet ook enig vertrouwen uitstralen naar je bewoners en organisaties."

Meer informatie:

Harm Janssen, lijsttrekker CDA, 06 28 83 69 91