Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 3 maart 2006, no. 61

Nieuw hoofd Economische Zaken gemeente Eindhoven

Al geruime tijd bestaat bij ondernemers en het gemeentebestuur een grote behoefte aan een herkenbaar Eindhovens aanspreekpunt voor het bedrijfsleven en een aanjager en regisseur van de Eindhovense ambities op economisch terrein. De gemeente Eindhoven heeft daarom medio vorig jaar gekozen voor het oprichten van een sector Economische Zaken die deze rol zal gaan vervullen.
Met ingang van 1 maart 2006 is de heer drs A.P.T.T. (Albert) Kivits benoemd tot het hoofd van de sector Economische Zaken van de gemeente Eindhoven.

Samen met de partijen uit de Triple Helix (bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid) gaat de heer Kivits zich inzetten om:
- Eindhoven nog meer een ondernemerstad te laten worden;
- de dienstverlening aan nieuwe en bestaande bedrijven te verbeteren door -de toegankelijkheid van de gemeentelijke organisatie te vergroten (ondernemersloket, accountmanagement);
- als aanjager en regisseur van de Eindhovense ambitie te fungeren om in 2013 dé internationale toptechnologieregio te zijn;
- de relatie overheid-bedrijfsleven en onderwijsinstellingen te versterken om met name de instroom van mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt te bevorderen.

Met deze benoeming volgt de heer Kivits de heer Scholte op, die deze functie als kwartiermaker vervulde. De heer Kivits gaat tevens deel uitmaken van het managementteam van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer.

Albert (37) studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en vervulde diverse (management) functies in het lokaal bestuur. Hij was onder meer directeur sector Bestuurszaken bij de gemeente Sliedrecht en afdelingshoofd Beleid & Strategie bij de bestuursdienst van de Regio Zuid-Holland Zuid in Dordrecht. Verder was hij werkzaam als streekmanager Hoeksche Waard (een gebiedsgericht samenwerkingsverband van de provincie Zuid Holland, zes gemeenten, het waterschap en maatschappelijke organisaties).
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven