Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W 28 februari 2006

Inhoud
Samenvatting persuurtje
Besluiten
1. Samenvatting persuurtje
College Hoogeveen wil permanente bewoning Schoonhoven toestaan Het college en de raad zijn voor een bestemmingswijziging voor bungalowpark Schoonhoven bij Hollandscheveld. Met die bestemmingswijziging kan permanente bewoning worden gelegaliseerd, een lang gekoesterde wens van de eigenaren. Een nieuw bestemmingsplan is echter nog niet gemaakt, omdat permanente bewoning in strijd is met het POP, het Provinciaal Omgevingsplan. Daarom hebben bewoners van het bungalowpark Provinciale Staten gevraagd het POP zodanig aan te passen dat Gedeputeerde Staten een nieuw bestemmingsplan kunnen goedkeuren. Woensdag 8 maart behandelt de provinciale commissie Omgevingsbeleid het verzoek. Een persbericht hierover vindt u op www.hoogeveen.nl/persberichten. Huisvesting school voortgezet onderwijs leerlingen met gedragsproblemen Het college heeft besloten om een locatie beschikbaar te stellen voor het Cluster-4-onderwijs. Dat is voortgezet onderwijs voor leerlingen met gedragsproblemen. Er komt een dependance van de 't Ruigeveldschool (Rolde) aan de Lomanlaan in het vroegere schoolgebouw van basisschool De Sprong. Het gebouw komt vrij omdat deze school opgaat in een brede school, die momenteel nieuw gebouwd wordt. Als de nieuwbouw van de brede school voorspoedig verloopt, kan het oude gebouw van De Sprong in september van dit jaar in gebruik worden genomen. Er komen 7 groepen (in totaal 46 zorgleerlingen) naar de dependance aan de Lomanlaan. Dat aantal kan de komende jaren uitbreiden, want Hoogeveen telt momenteel 113 zorgleerlingen, die door het voortgezet onderwijs zijn aangedragen. Website nieuw middel in strijd tegen voortijdig schoolverlaten Met een druk op de knop stelde onderwijswethouder Sjoukje de Haan van Hoogeveen dinsdag de nieuwe website van het RMC Zuidwest Drenthe open voor het publiek. De website - www.rmczuidwestdrenthe.nl - is een nieuw middel van de gemeenten in de regio om jongeren informatie te geven over het werk van het RMC. Het aantal jongeren dat zonder diploma het middelbaar onderwijs verlaat, is nog steeds te groot. De overheid wil dat jongeren niet zonder een HAVO- of een MBO-diploma op niveau 2 de school verlaten. Het RMC - de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie Voortijdig schoolverlaten - helpt jongeren tot 23 jaar de draad weer op te pakken na het stoppen van een opleiding of bij werkloosheid. Het RMC richt zich op jongeren in Meppel, De Wolden, Westerveld en Hoogeveen. Een persbericht hierover vindt u op www.hoogeveen.nl/persberichten. 2. Besluiten
De besluiten zijn als volgt weergegeven:
nummer
onderwerp (vetgedrukt)
besluit
evt. toelichting (cursief)
1.
Uitweg Eikstaete (gezondheidscentrum)
Verzoek om een uitwegvergunning, met bijbehorende kapvergunning voor Eikstaete, toewijzen. 2.
Revitaliseringplan en beslisdocument fase 2 en plan van aanpak fase 3 bedrijventerrein "De Wieken". Akkoord gaan met het "Beslisdocument fase 2 en plan van aanpak fase 3 revitalisering bedrijventerrein "De Wieken" Het revitaliseringplan voor bedrijventerrein "De Wieken" vaststellen De uit het revitaliseringplan voortvloeiende uitvoeringskosten voor de komende jaren in overweging nemen bij de besluitvorming over de Voorjaarsnota 2006 De gemeenteraad met tussenkomst van de Commissie Omgeving het revitaliseringplan voor bedrijventerrein "De Wieken" voorleggen ter vaststelling. 3.
Begrenzing leges
De raad voor te stellen de legesverordening aan te passen, waarbij voldoende borging is opgenomen ten aanzien van redelijkheid, billijkheid en rechtmatigheid. Deze aanpassing in samenhang met de bevindingen van de werkgroep deregulering door te voeren in een later stadium dit jaar. Aan TVM het te heffen legesbedrag op ¤ 100.000, - te stellen wegens een onbillijkheid van overwegende aard, ex artikel 63 Algemene Wet inzake Rijksbelastingen. 4.
Programma en thema's Collegebezoek Nieuweroord, dinsdag 21 februari 2006. Instemmen met programma en thema's.
5.
Besluit op verzoek om vergoeding van schade ex artikel 49 van de wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met betrekking tot de planologische mutatie bestemmingsplan Elim, Zuid-West 2e fase. Overeenkomstig het advies van 12 juli 2005 van de schadebeoordelingscommissie besluiten aan de familie H.B., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 2.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 21 januari 2005, tot de dag der uitbetaling; Verzoeker op de hoogte brengen door middel van bijgevoegde conceptbrief. 6.
Beantwoording brief van de heer Kloosterman, restaurant Schoonhoven. De heer Kloosterman antwoorden confomr bijgaande concept brief. 7.
Advies bouwvergunning voor het plaatsen van een sanitair gebouw aan de Oostering 51 te Pesse (P.C. Duk). Bouwvergunning verlenen met toepassing van de 19 WRO-procedure. 8.
Aanvraag om bouwvergunning van Woonconcept voor het bouwen van 30 woningen, Zentithlaan 5c t/m 5f, 7904 AA en Antares 2 t/m 26, 7904 AP en Antares 1 t/m 25, 7904 AM te Hoogeveen. Op grond van artikel 1.5 van het bouwbesluit een schroefdakkapconstructie met een geïmpregneerd rieten dak, voorzien van een certificaat van veiligheid ingediend door de leverancier als gelijkwaardige oplossing accepteren voor artikel 2.85 (verbod op brandgevaarlijk dak) van het bouwbesluit. 9.
Te nemen beslissing op bezwaarschrift naar aanleiding van advies bezwaarschriftencommissie van 14 februari 2006. Herroepen primair besluit van 15 november 2005, waarbij een lichte bouwvergunning is verleend voor het plaatsen van een berging op het perceel, kadastraal bekend gemeente Hoogeveen, sectie T, nummer 535 (gedeeltelijk), plaatselijk bekend De Tipakkers 9 te Pesse. 10.
Aanmeldingsnotitie MER Varkenshouderij Maatschap A.J. Beumer en H.M. Beumer-Heuver, Calkoenswijk 14, Nieuweroord. Het overleggen van een MER wordt niet noodzakelijk geacht omdat uit deze aanmeldingsnotitie blijkt dat de aangevraagde wijziging in de bedrijfsvoering (uitbreiding aantal varkens) door middel van een milieuvergunning kan worden gelegaliseerd. De voorgenomen wijziging in de bedrijfsvoering kan voldoen aan de nu geldende wetgeving/ richtlijnen en jurisprudentie. De voorgenomen bedrijfsvoering kan gelegaliseerd worden door het afgeven van een milieuvergunning. Aan de milieuvergunning zullen voorschriften worden verbonden. Ik concludeer dat er op grond van artikel 7.8b. Wet milieubeheer geen bijzondere omstandigheden zijn om een MER te verlangen. 11.
Tijdelijke huisvesting onderwijs cluster 4 (voorheen: Z.M.O.K.) Medewerking verlenen aan huisvestingsverzoek RENN4 voor 7 groepen, door middel van: als tijdelijke voorziening beschikbaar stellen en aanpassen van schoolgebouw aan de Lomanlaan 123, zo spoedig als mogelijk (in verband met oplevering Brede School Zuid / leegkomen beoogd gebouw) bekostiging 1e inrichting, zijnde onderwijsleerpakket en meubilair medegebruik gymnastieklokaal
Zie samenvatting persuurtje hierboven.
12.
Vervallen verklaren voorkeursrecht.
Het voorkeursrecht dat door de raad op 28 februari 2002 is gevestigd op grond van het door de raad op 28 februari 2002 vastgestelde bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II vervallen verklaren. De aantekening in het kadaster laten doorhalen.
13.
Verkopen van een gemeentelijke huurwoning.
De huurwoning waarvan de huur is opgezegd, door middel van een openbare veiling verkopen. 14.
Deelname aan evaluatieonderzoek Algemene wet bestuursrecht. Deelnemen aan evaluatieonderzoek naar het functioneren van het interne klachtrecht. Vertrouwelijkheid klachtprocedure waarborgen door vanuit gemeente klagers te benaderen met verzoek tot deelname aan onderzoek.