Verzamelbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 03-03-2006

Onder invloed

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Zuid Willemsvaart een 51-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Vader en zoon vast voor bedreiging met een zwaard

s-Hertogenbosch Donderdagavond heeft de politie op de Klokkenlaan een 37-jarige Bosschenaar en zijn 65-jarige vader aangehouden. Zij hadden eerder op de avond een 28-jarige man uit Vught met de dood bedreigd. Daarbij zou gebruik zijn gemaakt van een op een zwaard lijkend voorwerp. De politie verrichtte op grond van de Wet Wapens en Munitie huiszoeking bij de verdachten en nam twee sierzwaarden en een ijzeren staaf in beslag. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Jongen aangehouden voor belediging en wederspannigheid

Drunen Op de Afrikalaan heeft de politie donderdagavond een 16-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden voor wederspannigheid en belediging van een agent. De jongen bleek onder invloed van alcohol en/of drugs en gedroeg zich agressief in de richting van de agent. Hij probeerde tot twee keer toe de agent een kopstoot te geven en verzette zich bij zijn aanhouding. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bosschenaar gaat plaatsgenoot met stok te lijf

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag heeft de politie in de Kastanjestraat een 29-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte was een 23-jarige plaatsgenoot met een stok te lijf gegaan. Aanleiding voor de vechtpartij lag in de relationele sfeer.

De 23-jarige man verdedigde zich door zijn belager neer te slaan en de stok af te pakken. De verdachte liep hierbij een bloedende neus op waarvoor hij behandeld is in het ziekenhuis, waarna hij is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook bleek dat hij nog een geldboete van 260 euro open had staan. Deze is inmiddels betaald.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag een 27-jarige vrouw in haar woonplaats in een winkel op de Hooge Steenweg aangehouden voor diefstal met geweld. De vrouw trachtte make-up te stelen met een totale waarde van 39 euro. Toen zij betrapt werd, probeerde de vrouw weg te vluchten en sloeg daarbij één van de verkoopsters. De dievegge werd overmand en aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Gewapende overval

Uden Donderdagavond is een 41-jarige inwoner van Uden gewond geraakt bij een overval in zijn woning aan het Nonnenveld. Even na 21.00 uur werd er aan zijn voordeur gebeld. Toen de man de deur opende, werd hij naar binnen geduwd en zette een van de twee verdachten een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tegen zijn hoofd. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij de man door de voordeurruit viel, en gewond raakte aan zijn arm. De verdachten sloegen hierop op de vlucht. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en moest zich daar laten behandelen. De politie heeft de zaak in onderzoek en hierbij onder meer een speurhond ingezet.

Het signalement van verdachte 1: ongeveer 18 jaar, lengte ongeveer
1.70 m, getint uiterlijk, hij droeg een trainingsjas en bivakmuts. Verdachte 2: ongeveer 18 jaar, lengte ongeveer 1.65 m, getint uiterlijk, hij droeg een sjaal voor zijn gezicht. De politie in Uden verzoekt mogelijke getuigen contact met haar op te nemen via 0900-8844.

Man aangehouden voor belediging en aantasting openbaar gezag

Oss Op de Raadhuislaan in Oss heeft de politie donderdagavond een 38-jarige man uit Heeswijk Dinther aangehouden omdat hij twee agenten uitschold. Eerder die dag was de man ook al in zijn woonplaats aangehouden voor aantasting van het openbaar gezag omdat hij de politie belemmerde bij de aanhouding van een 34jarige man uit Heusden. Deze man moest de politie op verzoek van justitie aanhouden omdat hij nog een celstraf moest uitzitten. Doordat zijn 38-jarige vriend de politie tegenhield, kon de man wegvluchten, maar na een korte achtervolging werd hij alsnog aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Onder invloed

Oss Op de Kromstraat heeft de politie donderdagavond een 66-jarige bromfietser in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij de controle bleek ook dat de Ossenaar een ongeldig verklaard rijbewijs had en niet in het bezit was van een geldig bromfietscertificaat. De bromfiets heeft de politie in beslag genomen voor technisch onderzoek omdat het verzekeringsplaatje verlopen was. Bovendien zou er volgens de Ossenaar mee gerommeld zijn. Tegen de Ossenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van tien uur.

Oplichter actief

Heesch - In Heesch is donderdagmiddag een 90-jarige inwoonster slachtoffer geworden van een oplichter. De man kwam onder valse voorwendselen de woning van de vrouw binnen. In eerste instantie was hij in het gezelschap van een tweede man die via de lift het wooncomplex verliet op het moment dat de verdachte de vrouw aansprak voor haar woning. Hij deed zich voor als iemand van een bank die haar oude pasje kwam innemen. Het nieuwe pasje zou ze binnen enkele dagen krijgen toegezonden per post. Om het oude pasje ongedaan te maken, vraagt de man aan de vrouw een schaar te pakken. Als de vrouw deze zoekt, verwisselt hij de pas vermoedelijk met een andere die hij vervolgens verknipt en in een envelop stopt. Wanneer de vrouw de zaak niet vertrouwt en contact opneemt met haar bank, blijkt dat kort na het bezoek van de man geld is gepind van haar rekening. De man heeft vermoedelijk de pincode van de vrouw weten te bemachtigen toen zij eerder die dag pinde nabij haar woning.

Signalement van de verdachte: leeftijd tussen 30 en 40 jaar, getinte huidskleur, ongeveer 1.75 m, zwart haar en gekleed in een donkere stoffen jas tot op de heup. De man droeg een overhemd.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Oss via 0900-8844.

De politie adviseert inwoners om personen die zich melden aan hun voordeur altijd naar hun legitimatiebewijs te vragen. Verder is het raadzaam om betrokkenen buiten te laten wachten (voordeur sluiten) wanneer u naar binnen moet in uw woning om papieren of zaken te zoeken.

Diefstal auto

Cuijk Op donderdag is tussen 08.00 en 18.55 uur een grijze Mazda 323 met kenteken YD-80-LF gestolen vanaf een parkeerplaats nabij het station aan de Parallelweg in Cuijk.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch - In een winkel aan de Arena heeft de politie vrijdagmorgen een 40-jarige Bosschenaar aangehouden voor diefstal. De man had getracht een blik bier te stelen, maar werd betrapt. De verdachte staat bij de politie bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld.

Oplichter betrapt in warenhuis

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag op de Markt een 17-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden voor (poging) oplichting in een warenhuis. De jongen wilde daar bij de klantenservice kledingstukken terugbrengen, die volgens hem twee weken geleden gekocht waren en waar mankementen aan waren. De jongen leverde hierbij koopbonnen in met een totale waarde van 162 euro en probeerde dat geld terug te krijgen voor de kapotte kledingstukken. De koopbonnen hoorden echter niet bij de kledingstukken die hij inleverde. Door oplettendheid van de verkoopster is er geen geld aan de jongen teruggegeven en hij werd vervolgens door een beveiligingsmedewerker aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen is ingesloten voor verhoor.

Jongen aangehouden voor belediging

Herpen - Vrijdagmiddag heeft de politie een 17-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie. Hij wordt tevens verdacht van diefstal, dan wel heling van een snorbrommer.

Iemand had de jongen op de snorbrommer zien rijden, die eerder deze week gestolen werd in Ravenstein. De politie ondernam meteen actie en bracht een bezoek aan de jongen thuis. Het werd hem vervolgens te heet onder de voeten en hij zette het op een lopen. Ondertussen schold hij de agenten uit. Na een korte achtervolging kon de verdachte op de Waterstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.