Gemeente Bladel


Informatie werkzaamheden tunnel Hapert

Sinds de informatieavond in gemeenschapshuis Den Tref te Hapert op 19 mei 2005 is de voorbereiding van de aanleg van de tunnel in de Burgemeester van Woenseldreef onder de provinciale weg N284, voortvarend voortgezet. Ontwerpen en berekeningen zijn gemaakt en vergunningen aangevraagd. Momenteel komen we in een stadium dat de omwonenden en weggebruikers wat meer gaan merken van bouwactiviteiten.

Om een dergelijk project te kunnen realiseren zijn ook werkzaamheden aan de bestaande nutsvoorzieningen noodzakelijk. Voorafgaand aan de tunnelbouw moeten kabels en leidingen die in het werkvak liggen opzij gelegd worden. Dit is gepland in maart/april 2006. Diverse leidingen zullen met behulp van een zogenaamde gestuurde boring diep onder de grond door worden gelegd. Hierdoor is op de Burgemeester Van Woenseldreef gedurende enige tijd sprake van verkeersoverlast. Fietsverkeer kan gedurende deze werkzaamheden wel gewoon doorgang vinden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de diverse nutsbedrijven.

De tunnel wordt gebouwd in een gesloten bouwkuip, hierdoor zal het effect op de grondwaterstand in de omgeving te verwaarlozen zijn. Om voor de aanvang van de tunnelbouw de omgevingsfactoren in de directe nabijheid vast te leggen, ontvangen eigenaren van bebouwing in de directe nabijheid van de toekomstige tunnel een schriftelijk verzoek om mee te werken aan een bouwkundige inventarisatie.

De bouwplanning van de tunnel is pas bekend na de aanbesteding van het werk. De aanbesteding is gepland in april 2006. Als de aannemer bekend is wordt een informatieavond georganiseerd. Een aankondiging van deze avond wordt gepubliceerd in de Lantaarn.

Als u nog vragen heeft over de werkzaamheden, kunt u deze stellen aan dhr. B. Couvée van de provincie Noord Brabant, (073-6808717, e-mail: bcouvee@brabant.nl) of de heer R. Mallens van de gemeente Bladel, tel. 0497-361636.

---