Politie Hollands Midden

Datum: 3 maart 2006

Noordwijkerhout Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 27 februari in verband met de carnavalviering een alcoholcontrole gehouden op de Gieterij. In totaal hebben 278 mensen een blaastest afgelegd. Niemand bleek te veel te hebben gedronken.

Noordwijk Snelheidscontroles N206

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 27 januari en donderdag 2 maart snelheidscontroles gehouden op de provinciale weg N206. Ter hoogte van Noordwijk mag maximaal 100 km/uur gereden worden. Maandag controleerde het RVHT met een lasergun. Mensen die te hard reden, heeft het RVHT laten stoppen, geconfronteerd met hun overtreding en direct een bekeuring aangezegd. Vijf mensen reden te hard. De hoogste snelheid was 138 km/uur. Gemiddeld reden de overtreders 125 km/uur, een snelheid die zelfs voor de autosnelweg te hard is, laat staan voor een provinciale weg. Donderdag controleerde het RVHT met een radarauto. Nog geen 1% reed te hard. Deze overtreders, in totaal 77 personen, krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Leiden Mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van een mishandeling. Een 21-jarige Leidenaar deed aangifte nadat hij op donderdag 2 maart, omstreeks 22.30 uur, in een uitgaansgelegenheid aan de Morsstraat een klap in het gezicht had gekregen met een glas. Hij is naar het ziekenhuis gegaan om zijn verwondingen te verzorgen. De aanleiding van de mishandeling is vermoedelijk een uit de hand gelopen discussie die de Leidenaar met een andere cafébezoeker had gevoerd. De cafébezoeker had vervolgens, uit het niets zo verklaart de Leidenaar, hem in het gezicht geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de verdachte.

Leiden Aanhouding na bedreigen automobilist

De politie heeft vrijdagmorgen 3 maart, een 23-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van bedreiging van een 31-jarige automobilist uit Den Haag. De Leidenaar fietste slingerend over de Boerhaavelaan waardoor de automobilist hem niet kon passeren. Toen de Hagenaar kans zag de fietser in te halen viel de fietser tegen de auto op het moment dat de Hagenaar passeerde. De Hagenaar sprak de fietser aan vanwege de schade aan de auto. De Leidenaar pakte hierop een zakmes en liep dreigend op de Hagenaar af. Deze is, om erger te voorkomen, weggereden, maar seinde een voorbijrijdende agent in. De Leidenaar werd hierop ter plaatse aangehouden. Het zakmes werd inbeslaggenomen.

Leiden Aanhouding na omzagen boom

De politie heeft vrijdag 3 maart een 63-jarige Leidenaar aangehouden nadat hij een boom op de Spoelstraat illegaal had geprobeerd om te zagen. De man had met een handzaag de boom onder handen genomen met de bedoeling de boom daar weg te krijgen. Vanwege de schade die aan de boom was ontstaan heeft de gemeente de boom moeten kappen.

Hazerswoude-Dorp Snelheidscontroles N209 (Gemeneweg)

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 2 maart snelheidscontroles gehouden op de provinciale Gemeneweg (N209). 's Middags hield het merendeel zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Slechts 25 mensen reden te hard, ongeveer 1,3%. Zij krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De hoogstgemeten snelheid was 101 km/uur. 's Avonds liep het aantal weggebruikers omlaag en het aantal snelheidsovertreders drastisch omhoog. Ongeveer 11,3% reed nu te hard, in totaal 79 mensen; ook zij krijgen een bekeuring.

Leimuiden Snelheidscontroles N207

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 27 februari snelheidscontroles gehouden op de N207. Praktisch iedereen hield zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Ongeveer een half procent, oftewel 20 mensen, reden te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Zoeterwoude/Hazerswoude- Snelheidscontroles N11

Rijndijk/Alphen a/d Rijn/ Bodegraven

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 27 februari op snelheid gecontroleerd op de N11 bij Hazerswoude-Rijndijk, Aphen a/d Rijn en Bodegraven. De meeste weggebruikers hield zich aan de maximumsnelheid van 100 km/uur. Zo'n 2,5% tot 3,5% reed te hard. Omgerekend betekent dit dat 209 mensen binnenkort een bekeuring in de brievenbus kunnen verwachten. Woensdag 1 maart controleerde het RVHT bij Zoeterwoude. Hier reden slechts twee mensen te hard. Ook zij krijgen een bekeuring in de brievenbus.

Gouda Verscherpt politietoezicht werpt vruchten af De politieteams van Gouda hebben het toezicht op plaatsen waar de laatste maanden sprake was van een hoog aantal auto-inbraken verscherpt. Door veelvuldig op deze plaatsen te controleren door zowel politiebikers als in burger surveilleerde agenten hoopt de politie het aantal auto-inbraken een halt toe te roepen.

Op donderdag 2 maart bleek het verscherpte toezicht zijn vruchten af te werpen. De Goudse politie heeft een 20-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit auto. De man werd, omstreeks 17.30 uur, samen met een andere man door een politiebiker gezien ter hoogte van een parkeerterrein aan de Walvisstraat. De mannen hielden zich verdacht op en de politiebiker besloot, verdekt opgesteld, de verrichtingen van de mannen te volgen. De mannen zetten hun fietsen aan de kant en liepen naar een geparkeerde auto toe. Er volgde een klap waarna de mannen vervolgens terugrenden naar hun fietsen en er hard vandoor gingen. De politiebiker zette de achtervolging in en kon de 20-jarige man die inmiddels alleen fietste volgen. De politiebiker wist de man op de Raam aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tijdens zijn fouillering werd een mobiele telefoon aangetroffen.

Even later meldde een burger dat er eerder op de avond in zijn auto die aan de Wachtelstraat geparkeerd stond, was ingebroken en dat er een mobiele telefoon was gestolen. De benadeelde kon het IMEI-nummer van de gestolen telefoon opgeven en deze kwam overeen met de telefoon die de verdachte in zijn bezit had. De verdachte verklaart dat hij de telefoon zojuist gekocht had van een andere man en niet wist dat de telefoon gestolen was. De Gouwenaar heeft vrijdag verantwoording moeten afleggen aan de rechter-commissaris.

Gouda Geweld tegen voetganger Een 22-jarige vrouw, inwoonster van Gouda liep over de Prins Hendrikstraat en wilde bij een supermarkt in de buurt lege flesjes inleveren. Op de Prins Hendrikstraat stond een tiental jongeren sneeuwballen te gooien naar alles wat langs kwam. Ook de vrouw moest het ontgelden. Zij maakte een opmerking nadat zij door de groep uitgescholden werd en liep verder. De groep jongeren liep echter achter haar aan en bleef sneeuwballen naar haar gooien. Zij draaide zich om en liet haar tas met bierflesjes vallen. Een flesje brak, de anderen deed zij weer in haar tas en vervolgde haar weg. Vervolgens vloog een stuk van het kapotte bierflesje haar om de oren en kreeg zij een duw tegen het achterhoofd aan. Bij de supermarkt aangekomen vroeg zij aan het personeel om de politie te bellen. De groep jongens was inmiddels gevlogen. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt en onderzoek in.

Nieuwerkerk aan den IJssel Irritatie in het verkeer De politie heeft een 61-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel op de Zwanendaal aangehouden. De man was op de Zwanendaal in een ruzie verwikkeld geraakt met een 32-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De vrouw en de man hadden ruzie gekregen in het verkeer. De man wilde zijn auto parkeren waarbij hij achteruit reed. De vrouw die achter hem reed claxonneerde, waarop de man verhaal ging halen. Er ontstond een woordenwisseling waarna de vrouw weer weg wilde rijden. De man sloeg tijdens het voorbijrijden op het dak van de vrouw, waarop de vrouw weer stopte en het tot een handgemeen kwam. De vrouw verklaart dat de man haar bij haar arm pakte en naar de grond had gewerkt. Zij had zich echter ook verweerd en de man in het gezicht geslagen. De vrouw deed aangifte van mishandeling. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijpwetering Beroving, getuigen gezocht De politie is een onderzoek gestart nadat een 30-jarige man uit Oude Ade aangifte heeft gedaan van beroving. De man verklaart op vrijdag 3 maart, omstreeks 03.50 uur, op de Ripselaan door twee jongens op een scooter met geweld beroofd te zijn. De man fietste vanaf zijn werk over de Ripselaan op weg naar huis. Daar is hij even afgestapt om zijn behoefte te doen en is hij vervolgens door de twee jongens benaderd. Na een klap in het gezicht is hij het bewustzijn verloren en toen hij weer bij kwam waren de jongens ervandoor met een geldbedrag. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden bij de politie middels het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Stolwijk Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 2 maart een snelheidscontrole gehouden op de Schoonhovenseweg. Slechts 2,5%, 42 bestuurders, reed harder dan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Zij krijgen een bekeuring in de brievenbus.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --