Gemeente Gilze en Rijen


24 februari 2006
Nieuwe aanpak reïntegratie Wet werk en bijstand

De gemeente Gilze en Rijen heeft het plan 'Werk maken van de WWB' (Wet werk en bijstand opgesteld om de reïntegratie van bijstandgerechtigden in het arbeidsproces te bevorderen. Met een intensieve, op werk gerichte aanpak wil de gemeente proberen het aantal bijstandgerechtigden van 260 naar 200 terug te dringen.

Het plan is gebaseerd op ervaringen met het huidige beleid. Door op een ondernemende manier met het WWB-beleid om te gaan, wordt meer maatschappelijk resultaat bereikt en bespaart de gemeente op de bijstandskosten.
Top

24 februari 2006
Taallijn bij peuterspeelzalen uitgebreid

Het college heeft de Stichting Peuterspeelzalen Muzerij toestemming verleend om het programma Taallijn-VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) uit te breiden met de modules 'Gesprekken met peuters' en 'Woordenschatstimulering'.

De peuterspeelzalen van Muzerij bieden taalzwakke peuters het programma Taallijn aan om de taalachterstand terug te dringen. De methode bestaat uit verschillende modules. In het tweede kwartaal van 2006 wil Muzerij haar leidsters in de twee aanvullende modules opleiden. De kosten hiervoor - in totaal 13.804 euro - betaalt de gemeente uit de gelden die zij van het rijk voor het onderwijsachterstandenbeleid ontvangt.