Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Peijs bij ondertekening contracten herontwikkeling stationsgebied Utrecht

Het gemeentebestuur, Corio, NS Vastgoed en de Jaarbeurs hebben vandaag in aanwezigheid van minister Peijs de contracten waarmee een definitief akkoord is bereik voor het Stationsgebied. Daarmee wordt de herontwikkeling onomkeerbaar vastgelegd en kunnen de bouwvoorbereidingen voor de grootschalige renovatie van start.

Minister Peijs feliciteert de stad Utrecht met het behaalde resultaat. "De opknapbeurt van het Stationsgebied past in mijn streven naar een beter openbaar vervoer en gaat ook over ruimtelijke ordening. Als Rijksoverheid grijpen mijn collega Dekker van VROM en ik, samen met marktpartijen en de gemeente Utrecht, de aanleg van de Hogesnelheidslijn aan om de HSL-stations én hun stedelijke omgeving een extreme makeover te geven. Terecht, want steden zijn toch de plekken waar het gebeurt in Nederland, zeg maar de money making machines van onze economie. Het zijn plaatsen waar mensen uitgaan, waar mensen winkelen, waar mensen wonen en waar mensen werken", aldus de minister.

Het Rijk, waaronder ook het ministerie van VROM, de gemeente Utrecht en diverse marktpartijen dragen bij aan de herontwikkeling van het gebied. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat investeert een bedrag van EUR 260 miljoen euro in de ontwikkeling van het Stationsgebied.

Voor het volledige persbericht en meer informatie, zie: www.utrecht.nl/stationsgebied.