Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/03/06)

OOSTERHOUT NB, 3 maart 2006

Politie houdt jongeren aan na mishandeling

MADE: De politie van het team Geertruidenberg-Drimmelen heeft de afgelopen dagen vier jongeren uit Lage Zwaluwe aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige man uit Made. Het gaat om twee jongens van 16 jaar oud, één van 17 jaar oud en één van 18 jaar oud. Een vijfde verdachte heeft te horen gekregen dat hij zaterdag 4 maart op het politiebureau verwacht wordt voor het afleggen van een verklaring.
Het slachtoffer deed maandag 27 februari bij de politie aangifte van mishandeling. Hij verklaarde in de nacht van vrijdag 24 februari op zaterdag 25 februari omstreeks 00.45 uur op de Markt plotseling zonder reden door de hem onbekende jongens te zijn mishandeld. Hij werd geschopt en geslagen en liep daarbij een gebroken kaak op. De politie stelde een onderzoek in, wat leidde naar de vijf verdachten. Woensdag 1 maart hield de politie de twee 16-jarige jongens en de 18-jarige jongen aan. De twee 16-jarigen bekenden de mishandeling, de 18-jarige bleek niet betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij. Donderdag 2 maart hield de politie de 17-jarige verdachte aan. Ook hij bekende. De verdachten verklaren echter dat er een onenigheid aan de vechtpartij vooraf zou zijn gegaan. De 18-jarige jongen mocht het bureau woensdag 1 maart na verhoor weer verlaten, de andere verdachten brachten de nacht door in de cel. Ze zijn donderdag 2 maart weer in vrijheid gesteld. De ouders van de verdachten zijn door de politie geïnformeerd over het incident. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt drie jongens aan na klimmen in brandweertoren

DORST: Drie Tilburgse jongens, van 14, 15 en 17 jaar oud, zijn donderdag 2 maart omstreeks 14.45 uur aangehouden nadat ze in de uitkijktoren van de brandweer aan de Wethouder van Dijklaan waren geklommen. Het is conform artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht verboden om de toren te beklimmen. Het drietal verklaarde echter zich niet schuldig te voelen, omdat ze aan een buurman zouden hebben gevraagd of ze de toren mochten beklimmen. Ze zaten boven in de toren naar muziek te luisteren en naar de vallende sneeuw te kijken. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld

WAALWIJK: Vrijdag 3 maart omstreeks 12.00 uur heeft de politie een 63-jarige inwoner van Tilburg aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 59-jarige ex-vrouw uit Waalwijk in haar woning te hebben mishandeld. Ook zou hij haar met de dood hebben bedreigd. De vrouw kon naar een buurvrouw vluchten en waarschuwde vervolgens de politie. Ze heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Man raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: Een 64-jarige man uit Kaatsheuvel is donderdag 2 maart omstreeks 20.15 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij door de politie betrapt was op rijden onder invloed. De man was in de Van Haestrechtstraat gecontroleerd en uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 620 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De man moest daarop zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politiemensen waren in de Van Haestrechtstraat bezig met een alcoholcontrole. In totaal controleerden ze 49 automobilisten. De man uit Kaatsheuvel was de enige die teveel gedronken had.

Vrouw betrapt op rijden onder invloed

SPRANG-CAPELLE: De politie betrapte in de nacht van donderdag 2 maart op vrijdag 3 maart omstreeks 01.00 uur in de Oudestraat een 42-jarige man uit Sprang-Capelle op rijden onder invloed. De vrouw viel op omdat ze slingerend reed en de zijruiten van haar auto vol sneeuw zaten. Toen de politiemensen haar daarop wilden aanspreken, roken ze een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat ze teveel gedronken had. Ze moest daarop mee naar het politiebureau, waar uit de ademanalyse bleek dat haar ademgehalte 495 ug/l was. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg ze een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Man bekeurd na illegaal storten afval

DONGEN: Een medewerker van de gemeente Dongen waarschuwde donderdag 2 maart de politie nadat in een plantsoen aan de Merwedelaan een grote hoeveelheid zwart zand en tuinafval was aangetroffen. De politiemensen namen een kijkje en volgden het spoor van een kruiwagen. Dat spoor leidde naar een woning in de Amstelstraat. De bewoner hiervan, een 46-jarige Dongenaar, bekende het zand en tuinafval in het plantsoen te hebben gedumpt. Hij krijgt hiervoor een bekeuring en moet zorgdragen voor het schoonmaken van het plantsoen.

Rozenverkopers aangehouden in Terheijden

TERHEIJDEN / LAGE ZWALUWE: Donderdag 2 maart net na 20.00 uur zijn in de Polderstraat twee mannen aangehouden op verdenking van venten zonder vergunning. Het tweetal, Rotterdammers van 18 en 17 jaar oud, waren rozen aan het verkopen. Ze zijn aangehouden en na het afleggen van een verklaring weer op vrije voeten gesteld. Ze deden afstand van de rozen.
Eerder op de dag, omstreeks 16.45 uur had de politie ook al een melding gehad over rozenverkopers; dit keer op of in de omgeving van de Nieuwlandsedijk in Lage Zwaluwe. Hierbij werd echter niemand aangetroffen. De melders spraken toen over een man en een vrouw.

Wijkagent controleert op parkeren op de fietsstrook

TERHEIJDEN: Na klachten van omwonenden over parkeren op de fietsstrookin de Hoofdstraat heeft de wijkagent donderdag 2 maart een controle gehouden. Hij deelde hierbij twee bekeuringen uit.

Politie houdt verkeerscontroles

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: Politiemensen hielde donderdag 2 maart verkeerscontroles in de Amerikastraat in Kaatsheuvel en op de Horst in Loon op Zand. Daarbij zijn in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel (7) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

DONGEN: Tijdens een verkeerscontrole op de Oude Baan heeft de politie 3 bekeuringen uitgeschreven: voor rijden in een gesloten verklaring, parkeren op het trottoir en parkeren voor een brandweerdoorgang.

Bromfietser lichtgewond na aanrijding

WAALWIJK:Donderdag 2 maart omstreeks 17.30 uur vond op de Professor Lorentzweg een aanrijding plaats tussen een automobiliste en een snorfieter, waarbij de snorfietser gewond raakte. De bestuurder van de snorfiets, een 23-jarige man uit Den Burg, haalde de automobiliste, een 31-jarige vrouw uit Meeuwen, links in. De vrouw had echter al voorgesorteerd om linksaf te slaan en gaf bovendien richting aan. De man reed vervolgens tegen de auto van de vrouw aan. Hij liep door de aanrijding schaafwonden en kneuzingen op en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Waalwijk.

Automobilist gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: Een 27-jarige man uit Made is vrijdag 3 maart omstreeks 07.20 uur op de Weststadweg met zijn auto achterop een andere auto gereden. De bestuurder van deze auto, een 55-jarige man uit Oud Gastel remde. De automobilist achter hem had dit niet op tijd door en kon zijn auto niet meer op tijd tot stilstand brengen. De man uit Oud Gastel klaagde over pijn in zijn nek en duizeligheid en is door personeel van de brandweer en ambulancedienst uit zijn voertuig gehaald. Hij is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Breda.

Twee mensen gewond na aanrijding op A59

RAAMSDONK: Vrijdag 3 maart omstreeks 12.00 uur is op de A59 vlak voor knooppunt Hooipolder (rijrichting Breda) een personenauto achterop een vrachtwagen met aanhanger gereden. De vrachtwagenchauffeur, een 28-jarige man uit Scherpenisse, remde af voor het rode verkeerslicht toen hij plotseling een klap hoorde. Een personenauto, met daarin twee oudere dames, bleek door nog onbekende oorzaak achterop de tankauto te zijn gereden.
De bestuurster van de auto, een 73-jarige vrouw uit Wassenaar en haar 75-jarige passagier uit Den Haag, werden opgevangen door een medeweggebruiker. De vrouwen klaagden over pijn op de borst en in de nek en zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Over hun toestand is nog niets bekend.

Woninginbraak en bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Donderdag 2 maart is tussen 15.30 uur en 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Stadhouderslaan. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn opengebroken. De buit bestond ondermeer uit een LCD-scherm.

WAALWIJK: Donderdag 2 maart is tussen 18.10 uur en 23.10 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Zinkerweg. Er bleek een ruit aan de voorzijde van het pand vernield te zijn. Door het ontstane gat kon de inbreker of inbrekers bij de computers die op een bureau stonden. Op die manier werden twee computers en een digitale agenda buitgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen en Ilse Matthijsen