Netwerk


KRO stapt per 1 september 2006 uit Netwerk

De KRO stapt per 1 september 2006 uit Netwerk en gaat zich concentreren op vijf keer per week Goedemorgen Nederland maken; een programma dat nu nog van KRO en NCRV is.

Daarnaast gaat de KRO 12 (in plaats van 4) keer Reporter per jaar maken, 24 afleveringen van het biografieënprogramma Profiel op tv brengen, alsmede een nieuw levensbeschouwelijk debatprogramma ontwikkelen.

De redenen om Netwerk te verruilen voor een ochtendprogramma zijn gelegen in het feit, dat Netwerk vanaf 1 september nog maar vijf keer per week om half acht âs avonds te zien zal zijn, op Nederland 2. Vijf keer per week Netwerk verdelen met drie partners is lastig; de KRO zou hierdoor minder herkenbaar zijn.

Deze herstructurering is gevolg van het feit, dat de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep voor het âprogrammeringsmodelâ heeft gekozen per 1 september a.s.

Goedemorgen Nederland zou per 1 september vanwege de bezuinigingen moeten verdwijnen van het scherm; de oplossing die de KRO nu kiest maakt dat het mogelijk is het journalistieke ochtendprogramma te handhaven. De KRO, NCRV en EO hebben in onderling overleg tot deze taakverdeling besloten.

Per 1 juni a.s. vertrekt de huidige hoofdredacteur Netwerk Kees Boonman, mede gezien de journalistieke keuzes van de KRO. Beide partijen hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan.