Netwerk


Portret Rie Woning (Verontruste Burgers) in Netwerk

In Netwerk een portret van de politica Rie Woning. Zij is al meer dan twintig jaar actief in de politiek en zit in de gemeenteraad van Kampen voor de partij Verontruste Burgers. Woning zet zich vooral in voor de âgewoneâ mensen van Kampen. Wat beweegt iemand om zich zo lang in te zetten voor de goede zaak?

Actiegroep
De partij Verontruste Burgers begon eigenlijk als actiegroep. De groep streed voor het behoud van het stadsziekenhuis in Kampen, dat dreigde te verhuizen naar Zwolle, net als andere voorzieningen in Kampen.

Sloop
Ondanks de inspanningen van Rie Woning en de actiegroep, moest het ziekenhuis toch wijken. Wel kon het gebouw worden behoed voor sloop. Volgens Woning en Verontruste Burgers is er in Kampen nog veel te verbeteren, daarom veranderde de actiegroep in een lokale politieke partij.

Geliefd en verguisd
Rie Woning is een gedreven vrouw. In de politiek is ze zeer recht door zee en stoot ze geregeld mensen voor het hoofd, iets wat haar politieke tegenstanders haar niet altijd in dank afnemen. Onder de âgewoneâ inwoners van Kampen is ze echter erg populair.

In de uitzending
In de uitzending een portret van Rie Woning. Netwerk volgde haar onder meer bij de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze gaat de verkiezingen in met een nieuwe partij, Gemeente Belang Kampen, die een fusie is tussen verschillende lokale partijen uit Kampen.