Ingezonden persbericht


Rotterdam, 14 februari 2006


- PERSBERICHT -

Lekker anders eten in Mc Donald's Kitchen!

Passie en liefde voor 'gewone' groenten

In 'Mc Donald's Kitchen' verrast onze kok Andy McDonald de Nederlander met een nieuwe manier van koken, namelijk lekker, gezond, op basis van traditionele groenten en zonder vlees of vis. Samen met presentator Bas Westerweel trekt chef McDonald acht afleveringen lang met zijn mobiele keuken het land door en gaat op zoek naar de geheimen van lekker eten zonder vlees of vis. McDonald's Kitchen is vanaf 3 maart om 20:00 te bekijken op Nederland 3.

Iedere week probeert kok Andy een creatief en gezond alternatief te bieden voor verschillende 'kookproblemen'. Zo lusten de kinderen van Aalt en Jolande Prins geen groenten. Andy lost dit probleem op!Frietjes van koolraap en pizza met courgette.

Chef-kok McDonald heeft jaren lang in de keuken gestaan in verschillende Europese restaurants. De in Manchester opgeleide keukenprins is gek op groenten en dat wil hij de mensen laten zien en proeven. 'Er zit heel veel smaak aan groenten, je kunt er meer mee doen dan de meeste mensen weten.'

Presentator Bas Westerweel begon in de jaren 80 bij het bekende Toppop. Ook is hij bekend van de kinderprogramma's Klokhuis en Alles Kits. Samen presenteren de heren het crossmediale McDonald's Kitchen.

Op internet en bij LLinke Soep op Radio 1 wordt Mc Donald's Kitchen ondersteund. Llinke Soep! zorgt iedere week voor een bijzonder soep recept, en op de website een receptenwedstrijd waar de verschillende winnaars kans maken op een workshop koken met Andy of een etentje in een vegetarisch restaurant.

'Mc Donald's Kitchen' is vrijdag 3 maart om 20:00 uur te zien op Nederland 3. 'Mc Donald's Kitchen' is een programma van LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM enwww.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht