KNHS


Rondje Instructie "Hoe ga je om met problemen?" 24/2/2006

Unieke kans: beschrijf je probleem en kom in aanmerking voor een clinic met Tineke Bartels.

Ermelo (KNHS) - Viervoudig Olympisch deelneemster Tineke Bartels leert nog elke dag over paarden en paardrijden. Graag wil ze daar in haar rondje instructie in Wanroij op 3 maart a.s. over vertellen en demonstraties over geven. Eén belangrijk uitgangspunt voor haar: voor de lichamelijke training begint, moet je je eerst in het paard verdiepen: 'in hoe hij leert; in hoe hij 'denkt', voor zover je bij paarden van denken kunt spreken', zegt Tineke.

Maar dan. Dan zijn er problemen tussen ruiter en paard. Sommige paarden willen maar niet fijn nageeflijk worden. Een ander paard wil de wissels maar niet leren. Een derde blijft terughoudend. Hoe lossen ruiter en paard zoiets samen op? Tineke Bartels wil voor beiden een weg aangeven. 'Wat gaat het paard gemakkelijk af? Wat vindt hij moeilijk? Is het probleem wel het probleem wat de ruiter denkt, of ligt er iets anders aan ten grondslag?', zegt Tineke Bartels. Voor deze praktische clinic met herkenbare problemen en herkenbare oplossingen kunnen niet alleen toehoorders, maar ook enkele ruiters en paarden zich nog opgeven voor deelname, met een eigen paard en eigen probleem.

Het rondje instructie begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt 12,-- per persoon. Van te voren aanmelden is gewenst. Om op te geven als toeschouwer of om mee te doen met eigen paard, kun je een e-mail (accommodaties@knhs.nl) of een fax (0577 - 40 17 25) sturen naar de KNHS t.a.v. Wilma Plaisier. Beschrijf heel kort het probleem waar je tegenaan loopt en geef je op.