Ingezonden persbericht


Lawaaiprotest tegen gedwongen inburgering

Op vrijdag 3 maart 2006 van 14:00 tot 15:00 uur
Bij het IBG-kantoor, Anne Frankstraat 31, Amsterdam Organisatie: Het platform Stop de inburgeringsplicht

IB-Groep gaat inburgeringsplicht coördineren

De IB-Groep is bekend van de studiefinanciering. Maar nu gaat men ook een half miljoen "niet-westerse allochtonen" registreren en controleren om het gemeenten mogelijk te maken hen te dwingen tot integratie, of beter gezegd: assimilatie. Inburgeraars moeten binnen 5 jaar een moeilijk examen halen op straffe van een boete van 500 euro. Zakken ze vaker, dan kan die boete oplopen tot 1.000 euro. Na jarenlange uitbuiting in laaggewaardeerde baantjes, krijgen arbeidsmigranten zo nog een schop na. Vluchtelingen krijgen geen permanente verblijfsvergunning meer zolang ze nog niet voor hun examen geslaagd zijn. Huwelijksmigranten krijgen in dat geval geen zelfstandig verblijfsrecht meer. Vooral migrantenvrouwen blijven met slechts een tijdelijke vergunning kwetsbaarder en afhankelijker. Inburgeren gaat de "allochtonen" zo'n 6.000 euro kosten. Dat bedrag kan men straks lenen bij de IB-Groep. Wie het examen binnen 3 jaar haalt, krijgt maximaal 3.000 euro kwijtgescholden. De rest moet men sowieso zelf betalen. Voor veel "allochtonen" kan dit uitlopen op een financieel drama.

De IB-Groep gaat een landelijke databank aanleggen met daarin zowat alle "niet-westerse allochtonen" (het Bestand Potentiële Inburgeringsplichtigen) waarmee gemeenten inburgeringsplichtigen kunnen opsporen. Daarnaast gaat de IB-Groep ook een gigantische databank opzetten waarin men voor de gemeenten de vorderingen van alle inburgeraars gaat bijhouden (het Informatiesysteem Inburgering). Via deze computersystemen worden hele groepen inwoners van Nederland gebrandmerkt als personen die nog niet volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving, als een soort tweederangsburgers die hun lesje integratie nog niet hebben geleerd.

Met ons protest willen we voor korte tijd de IB-Groep het werk moeilijk maken. Het is een opmaat voor verdere acties tegen de inburgeringsplicht. Zie voor meer kritiek op en info over de inburgeringsplicht. Onderteken op de website ook ons Manifest.

Meer informatie over de actie? Bel: 071-5127619 of mail: .

Kom ook en breng fluitjes, trommels of pannendeksels mee!

DE FABEL VAN DE ILLEGAAL
Koppenhinksteeg 2, 2312 HX Leiden, The Netherlands +31-71-5127619 (tel), +31-71-5134907 (fax),
info@defabel.nl (e-mail),
www.defabel.nl (Website), www.gebladerte.nl (Archief). Bereikbaar op werkdagen/open at workdays: 14:00-17:00. Spreekuur illegalen: woensdag/
consultation for undocumented: wednesday 14:00-17:00. Girorekening 4418467 t.n.v. De Fabel van de illegaal, Leiden.