Ingezonden persbericht

Expositie popfotograaf Dimitri Hakke

ROTTERDAM, 20060228 -- Van 3 t/m 31 maart 2006 is in de Centrale Bibliotheek een overzichtsexpositie te zien met werk van de Rotterdamse popfotograaf Dimitri Hakke. Deze expositie vindt plaats in het kader van de Boekenweek 2006, een landelijk evenement dat dit jaar als thema heeft 'Boem Paukeslag - schrijvers en muziek'.


Na exposities in de trendy Parijse galerie Colette, de Chill Out in de Amsterdamse Bijenkorf, Funkie House in Rotterdam, het Nationaal Popinstituut te Amsterdam en een permanente fotowand in Rotown, is het nu tijd voor een overzichtstentoonstelling in de hal van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam met bands van nationale en internationale allure.

Dimitri Hakke (Rotterdam, 1969) raakte geĂŻnteresseerd in fotografie door zijn oudere broer, die zijn eigen zwart-wit doka had. Later, op de School voor de Journalistiek in Utrecht ontwikkelde hij naast het schrijven, zijn liefde voor beeld. Tijdens het bekende Dynamo Open Air hardrockfestival (1994) maakte hij zijn eerste stappen 'frontstage'. Een ideale combinatie van twee grote hartstochten: muziek en fotografie. Sindsdien is hij niet
meer weg te slaan bij de podia. Als freelancer is hij inmiddels kind aan huis op festivals als Motel Mozaique, Bazar Curieux, Lowlands, Metropolis en Noorderslag. Menig bezoeker van Nighttown, Rotown of Waterfront heeft de
Rotterdammer waarschijnlijk vervloekt als hij weer eens het uitzicht belemmerde om een foto te schieten.

Vanwege de vraag van verschillende tijdschriften naar kleurenfotografie verruilde de Rotterdammer in 1998 zijn doka voor een digitale camera. Lezers van Live-XS, Fret, Oor, Musik Express, 3voor12, R'-Uit Magazine, de Lowlands Dagkrant en het inmiddels ter ziele gegane Opscene, hebben in de afgelopen tien jaar kennis kunnen nemen van het werk van Dimitri. Daarbij heeft hij een imposant portfolio opgebouwd met bands van verschillend pluimage. Van Frans Bauer tot Franz Ferdinand en van Killing Joke tot de Rolling Stones, maar ook de White Stripes, Anouk, Scissor Sisters, Das Pop, Jon Spencer, Janet Jackson, Oasis, Tori Amos, Peaches, Jules Deelder en Ellen ten Damme verschenen voor zijn lens.

Plaats: Centrale Bibliotheek, hal begane grond, Hoogstraat 110, Rotterdam

Datum: 3 t/m 31 maart 2006

Aanvang: tijdens openingstijden

Toegang: gratis




Ingezonden persbericht