Explosieve stijging vacatures buiten Randstad

Nationalevacaturebank.nl

Persbericht

Explosieve stijging vacatures buiten Randstad

Groningen, 3 maart 2006. De grootste stijging in vacatures over het afgelopen jaar vond plaats in Zeeland. Dit blijkt uit inventarisatie van NationaleVacaturebank.nl onder 44.991 vacatures. Met een stijging van 171,3% is Zeeland bezig met een inhaalslag op het gebied van werkgelegenheid.

Hoewel nog steeds het meeste werk te vinden is in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland zijn de niet-randstedelijke gebieden steeds meer in opkomst. Naast Zeeland zien ook Drenthe (135,5%) en Flevoland (133,4%) grote stijgingen in het aantal vacatures. Niki Putman, junior productmanager NationaleVacaturebank.nl: 'Opvallend is dat de grootste stijgingen in werkgelegenheid nu vooral plaatsvinden buiten de randstad. Dit is een nieuwe trend ten opzichte van vorige jaren, waar vooral de Randstad in ontwikkeling was.'

Overal in het land neemt het aantal werkzoekenden af. Ook hierin speelt Zeeland een voortrekkersrol met een afname van 46%. Tweede en derde op deze lijst zijn Limburg met 34,5% en Flevoland met 33,1%. Putman: 'De economie trekt aan en dat is te merken. Steeds minder mensen zijn op zoek naar werk en bedrijven bieden meer werk aan dan een jaar geleden. De ontwikkelingen buiten de Randstad zijn daarbij een goed teken voor de spreiding van de werkgelegenheid in Nederland.'

De afname van het aantal werkzoekenden is in Zuid-Holland en Groningen het minst. 'Dat ook in Groningen de daling minder is, komt doordat de noorderlingen minder verhuizingbereid zijn en blijven zoeken in de eigen provincie. Zeelanders zoeken en vinden ook meer werk buiten de provincie,' zo verklaart Putman.

Over NationaleVacaturebank.nl
NationaleVacaturebank.nl is met 1,8 mln bezoekers per maand en een vacature aanbod van meer dan 320.000 advertenties per jaar de grootste banensite van Nederland. Momenteel staan er 229.905 CV's in de CV-database. Sinds 1 oktober 2004 maakt NationaleVacaturebank.nl deel uit van het VNU concern, uitgever van o.a. Intermediair en Management Team. 48% van de ingeschrevenen is hoger opgeleid (37% HBO en 11% universitair), 45% heeft een MBO-opleiding en 7% heeft een LBO-opleiding.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht