Ingezonden persbericht

Wereldpremière:

Blaupunkt deponeert directe aux-ingang voor externe toestellen

Meer mogelijkheden voor de Blaupunkt GTA-versterkers


- Makkelijk iPod luisteren in de wagen

- Beter klankgeluid voor mobiele GPS-toepassingen
- Specifieke aansluitkabel met schakelaar, voorzien van drie standen

Anderlecht, 3 maart 2006 - MP3-spelers, zoals de iPod, kennen een overdonderend succes. Ondanks de stijgende populariteit, kunnen vele muziekliefhebbers hun hebbeding niet in de auto gebruiken. Diegenen die een 'eerste montage' autoradio hebben, een autoradio die bij de aankoop van de auto werd meegeleverd, beschikken slechts zelden over aansluitmogelijkheden voor hun muziekspeler.

De nieuwe reeks Blaupunkt GTA-versterkers biedt een oplossing. De tweekanaals GTA 275 en de vierkanaals GTA 475 zijn de eerste twee modellen ter wereld die over een directe ingang beschikken. Voorzien van deze technologie kan de gebruiker er een externe speler of een GPS-navigatietoestel op aansluiten. Dit systeem werd door Blaupunkt gedeponeerd.

De voordelen zijn legio: via de directe aux-ingang kan de muziekliefhebber zijn MP3-speler rechtstreeks op de versterker aansluiten. Door een speciale schakelaar met drie standen wordt ruis, afkomstig van het contact van de stekkers of pluggen, voorkomen en worden de luidsprekers behoed om zeer fel te activeren wanneer de muziekbron ingeschakeld blijft tijdens de installatie. Bovendien verzekert de positie van de 12 dB schakelaar een zeer harmonieuze integratie van de externe geluidsbron door een verhoogd uitgangsvermogen te realiseren.

Gebruikers van draagbare GPS-toestellen klagen er vaak over dat de stembegeleiding van het navigatiesysteem onvoldoende hoorbaar is wanneer de autoradio speelt. De nieuwe generatie versterkers met een directe auxiliaire ingang mixt zelf het gekozen volume voor de gesproken navigatieboodschappen. De versterker zet de navigatierichtlijnen voor de routebegeleiding als het ware 'over' de muziek heen, zodat deze steeds duidelijk hoorbaar worden weergegeven. Een absolute vondst die niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid verhoogt.

De jongste generatie GTA-versterkers biedt een verbeterde bandbreedte en signaal-ruisverhouding en een verhoogd uitgangsvermogen. Het tweekanaalstoestel GTA 275 levert voortaan een maximaal uitgangsvermogen van 425 Watt. De output van de vierkanaalsversterker GTA 475 bedraagt zelfs 850 watt. De monobloc versterker GTA 1350 beschikt over niet minder dan 800 Watt om een subwoofer aan te sturen. De nieuwe toestellen worden afgewerkt met een behuizing van geborsteld aluminium. De afdekplaten op de flanken bieden een uitzonderlijke bescherming, en garanderen zo degelijkheid en een uitzonderlijk vermogen.

Over Blaupunkt
Blaupunkt is een dochter van de Bosch Groep. Een van de belangrijkste producenten van informatiesystemen voor bestuurders, autoradio's, luidsprekers en autoantennes. De organisatie is gevestigd in Hildesheim, Duitsland maar er zijn ook productiesites in Portugal, Hongarije, Tunesië en Maleisië. Gedurende 2004 heeft Blaupunkt een omzet van 1,3 miljard Euro gerealiseerd. Blaupunkt stelt wereldwijd 8.300 mensen te werk.

Voor meer informatie
Sterk Werk Communicatie
Maarten Klapwijk
Tel: (010) 456 78 49
Gsm: (06) 50 51 73 94
maarten.klapwijk@sterkwerk.nl

U vindt dit persbericht en bijhorend fotomateriaal eveneens terug op: http://www.bosch-press.com/tbwebdb/bosch-benelux/nl-NL/index.cfmhttp://www.bosch-press.com/tbwebdb/bosch-benelux/nl-NL/PressText.cfm?CFID=1946852&CFTOKEN=42ae8c87b385af98-BF530685-F234-B318-03B15FAEA39F6614&nh=00&Search=0&id=170