Ingezonden persbericht

Blaupunkt introduceert nieuwe GT "High Power" luidsprekers: Maximale kracht in futuristisch design


- Trendy, futuristisch design

- Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

Anderlecht, 3 maart 2006 - De GT luidsprekers van Blaupunkt zijn al sinds lange tijd bijzonder succesvol. Vandaag wordt het gamma nog aantrekkelijker, in het bijzonder voor de jeugdige muziekliefhebber. De ingenieurs van Blaupunkt slaagden erin de kracht van de hele reeks aanzienlijk te verhogen. Ook het design werd hierbij vernieuwd.

De nieuwe serie High Power GT zit vol eigentijdse ideeën, verpakt in een trendy, futuristisch design. Blaupunkt ontleende een aantal geslaagde designelementen van het Velocity aanbod. Maar ook de gedeeltelijk afgedekte membranen in geborsteld metaal- en titaanuitvoering zien er bijzonder aantrekkelijk uit. Het nieuwe gamma verwelkomt ook een tweeweg systeem in 5'' x 7'', waarvoor in vele auto's voldoende montageruimte voorzien is.

Daarnaast overstijgt de maximale kracht van de GT luidsprekers met vijftig procent die van de vorige modellen. De piekvermogens tussen 160 en 220 Watt (maximale kracht) rechtvaardigen de benaming "High Power" absoluut. Zo draagt het nieuwe ophangsysteem van het membraan bij tot nog hogere prestaties, terwijl een goed rendement behouden blijft. De retro-geventileerde spoelen van de 2006 versies, leveren in de eerste plaats een permanent maximaal vermogen en een betrouwbare warmteregeling op. Voorzien van krachtige en kwalitatief hoogstaande neodynium magneten, geven al deze topluidsprekers een nog schitterendere geluidskwaliteit.

Over Blaupunkt
Blaupunkt is een dochter van de Bosch Groep. Een van de belangrijkste producenten van informatiesystemen voor bestuurders, autoradio's, luidsprekers en autoantennes. De organisatie is gevestigd in Hildesheim, Duitsland maar er zijn ook productiesites in Portugal, Hongarije, Tunesië en Maleisië. Gedurende 2004 heeft Blaupunkt een omzet van 1,3 miljard Euro gerealiseerd. Blaupunkt stelt wereldwijd 8.300 mensen te werk.

Voor meer informatie
Sterk Werk Communicatie
Maarten Klapwijk
Tel: (010) 456 78 49
Gsm: (06) 50 51 73 94
maarten.klapwijk@sterkwerk.nl

U vindt dit persbericht en bijhorend fotomateriaal eveneens terug op: http://www.bosch-press.com/tbwebdb/bosch-benelux/nl-NL/PressText.cfm?CFID=1946852&CFTOKEN=42ae8c87b385af98-BF530685-F234-B318-03B15FAEA39F6614&nh=00&Search=0&id=171