Ingezonden persbericht


Doetinchem, 3 maart 2006

De CleanPort mailview van februari 2006 is nu beschikbaar.

Opmerkelijk is de hernieuwde opmars van het oude en zeer bekende W32.Netsky.P virus dat de ranglijst van meest gefilterde virussen opnieuw aanvoert.

Deze mass-mailer is inmiddels bijna 2 jaar oud (Q1 2004) en heeft maanden lang op de nummer 1 positie gestaan. Nadat verscheidene andere virussen, zoals W32.Mytob haar hadden verdreven is W32.Netsky.P toch aan een nieuwe opmars bezig. Blijkbaar zijn er wereldwijd nog enorm veel systemen geïnfecteerd met dit virus.

In de mailview van januari voorspelde CleanPort reeds het einde van de opmars van W32.Sober.X@mm. Deze voorspelling bleek juist en dit virus komen we in de statistieken dan ook niet meer tegen.

In februari zit het gemiddelde spam-percentage op ruim 81% met een piek van circa 88%. Deze piek zag CleanPort met name bij groot een aantal provider-klanten.

Een totaalweergave van de conclusies en bevindingen vindt u terug in de CleanPort Mailview.

U kunt de CleanPort Mailview gratis downloaden & bekijken via de volgende link; (pdf) http://www.cleanport.com/download.php?id=mailview_feb2006

Over CleanPort
CleanPort Managed E-mail Security verzorgt de beveiliging van het e-mailverkeer voor ruim 92.000 domeinen in de gezondheidszorg, de financiële sector, zakelijke dienstverlening en xSP's. CleanPort levert op internetniveau beveiliging tegen virussen en spam. Het systeem wordt 24/7 centraal beheerd en voortdurend bijgewerkt en geoptimaliseerd. CleanPort combineert verschillende commerciële beveiligingsproducten met de in eigen beheer ontwikkelde ProTAG-scanner. Deze geavanceerde oplossing herkent en isoleert verdachte mail. CleanPort levert klanten op regelmatige basis gedetailleerde rapportages en andere relevante gegevens over onderschepte virussen. Het hoofdkantoor van CleanPort is gevestigd in Doetinchem, met vestigingen in Engeland, Duitsland, Rusland en Israël. Voor meer informatie: http://www.cleanport.com

==