Time : 11:12:27 AM
Date : Friday, March 03, 2006
Sender Name: Watco Industrial Cleaning N.V.

BUCHEN GROUP KOOPT WATCO INDUSTRIAL CLEANING

Na het due diligence onderzoek dat vorig jaar opgestart werd, hebben Buchen Group en Fabricom GTI op 28 februari een koop/verkoop overeenkomst getekend voor de overdracht van aandelen van Watco Industrial Cleaning N.V. (Vlaanderen) en Watco Industrial Cleaning S.A. (Wallonië).

Door deze overname van de Vlaamse en de Waalse activiteiten, betreedt Buchen Group de Belgische markt van de industriële reiniging. Watco zal daardoor haar activiteitenpallet naar haar industriële klanten kunnen uitbreiden.

Samen stellen Watco Industrial Cleaning N.V. (met vestigingen in Antwerpen, Genk, Gent, Olen en Terneuzen) en Watco Industrial Cleaning S.A. (met vestigingen in Ivoz-Ramet en Manage) ongeveer 225 mensen tewerk en realiseerden ze een omzet van 24 miljoen ¤ in 2005.

Zowel in Vlaanderen als in Wallonië wordt het ganse personeel overgenomen.

Beide bedrijven bedienen alle types van industriële klanten (raffinaderijen, petrochemie, chemie, metaal, scheepvaart, cement, ....). De dienstverlening bestaat voornamelijk uit de industriële reiniging van de specifieke installaties (tanks, warmtewisselaars, reactoren, piping, ...). Hiervoor beschikt Watco over een uitgebreid wagenpark van zuigwagens, hoge druk units (100 - 3200 bar) en gecombineerde wagens.

Buchen hoort bij de grootste Europese bedrijven in industriële dienstverlening. Met ongeveer 1800 mensen realiseren zij een omzet van ongeveer 200 miljoen ¤ in industriële reiniging, afvalbeheer en bodemsanering.

Buchen is een dochteronderneming van de familiale groep Remondis AG &
KG. Dit is één van de grootste private ondernemingen in de industriële dienstverleningsmarkt. Met meer dan 17.100 medewerkers realiseren ze een omzet van ongeveer 3.3 miljard ¤.

In de overeenkomst werd afgesproken dat Watco Industrial Cleaning haar naam zou veranderen in Buchen Industrial Services. Al de wagens, vrachtwagens en randapparatuur zullen geleidelijk aangepast worden om te voldoen aan de huisstijl van de nieuwe eigenaar.


-------------------------------

Over Buchen Group :

Buchen Group behoort tot de Europese leiders bij de industriële dienstverlenende ondernemingen. Met 1800 medewerkers realiseerde de Buchen Group in zijn 3 deelactiviteiten, industriële dienstverlening, afvalbehandeling en bodemsanering een omzet van ongeveer 200 miljoen Euro in 2005.

De in 1844 opgerichte onderneming spitste zich in 1957 toe op de industriële reiniging en werkt sinds die tijd daar waar raffinaderijen, de chemische industrie en ondernemingen in de zware industrie gelegen zijn. Buchen Group ontwikkelt daarbij zijn activiteiten in de onmiddellijke omgeving van zijn klanten en voert een consequente specialisatie door op vraag van zijn klanten.

Het omvangrijke dienstenaanbod van de Buchen Group omvat naast de industriële reiniging ook de katalystbehandeling, slibontwatering, dienstverlening aan energiecentrales, aan tankstations en aan de nucleaire industrie.

Buchen UmweltService GmbH is de moedervennootschap van de Buchen Group, met hoofdzetel in Keulen. Daaronder zijn verschillende gespecialiseerde bedrijven actief, die elk in hun specialisme over excellente vakkennis beschikken, zoals bijvoorbeeld


* Buchen-ICS Industrial Catalyst Service GmbH katalystbehandeling
* Buchen KraftwerkService GmbH dienstverlening aan energiecentrales
* Filtratec Mobile Schlammentwässerung GmbH slibontwatering
* Buchen SanierungsService GmbH bodemsanering

Het behandelen van de bijzondere en gevaarlijke afvalstoffen, die bij bijna al haar activiteiten vrijkomen, is het tweede belangrijke bestanddeel van het activiteitenpallet van Buchen Group.

Een verdere hoofdactiviteit is de bodemsaneringstak, waarin de sanering van verontreinigde gronden en de herontwikkeling van industriële terreinen vervat is.

Met de overname van Watco Industrial Cleaning in Vlaanderen en in Wallonië, zet de Buchen Groep zijn strategie naar verdere internationalisering van haar activiteiten voort.

Buchen Group is op haar beurt eigendom van de ondernemingsgroep Remondis AG & Co. KG. Remondis is één van de grootste privé ondernemingen in de afval- en waterdienstverlening naar ondernemingen. Met ongeveer 17.100 medewerkers ontwikkelde de groep in 2005 een omzet van 3.3 miljard Euro.


----------------

Voor meer informatie kan u bij onderstaande personen terecht.

Vlaanderen : Philippe Winant0475/428.490
Wallonië: Jean-Marc Corteil0473/690.737

Watco Industrial Cleaning Noord N.V.
Industrieweg 11
2030 Antwerpen
03/545.12.11

Watco Industrial Cleaning S.A
Zoning Industriel 8
4400 Ivoz-Ramet
04/338.99.99

www.buchen.net

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR

Link to Press Release - UK