Gemeente Rotterdam


---


Nr. 075
3 maart 2006

Gemeente Rotterdam behaalt collegedoelstelling

Mijlpaal voor Science Businesspark Schieveen

De aanleg van het Science Businesspark Schieveen is weer een belangrijke stap dichterbij gekomen. Wethouder van Sluis gaf gistermiddag het startsein voor de aanleg. Het Science Businesspark is onderdeel van Natuur- en Businesspark Schieveen, een uniek project waarin een businesspark en natuurontwikkeling hand in hand gaan. Deze start markeert tevens het behalen van de collegedoelstelling: starten met uitvoer van het Science Businesspark in de polder Schieveen.

De starthandeling bestond uit het storten van zand op de locatie. De eerste 15 ha van het science- & businesspark zal gedurende 2 jaar voorbelast worden. In mei 2008 kan de eerste paal de grond in.

De ontwikkeling van Natuur- en Businesspark Schieveen is uniek en gezichtsbepalend in Nederland. Rotterdam en de vereniging Natuurmonumenten laten zien hoe de ontwikkeling van een hoogwaardig businesspark en een natuurpark het beste te combineren is. In april 2005 is al gestart met de aanleg van de proefkavel van het natuurpark. Inmiddels is dit stuk natuur al ontwikkeld tot een heus natuureiland in de polder. De aanleg van het businesspark wordt met dezelfde voortvarendheid aangepakt.

Het Science- & Businesspark Schieveen, 75 ha. (t.o.v. 200 ha. natuurgebied), wordt een modern en hoogwaardig bedrijvenpark. Een businesspark met internationale uitstraling, gericht op kennis- en luchthavengerelateerde bedrijven. Het park zal uiteindelijk aan achtduizend mensen werk bieden. Daarmee is het businesspark een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van de economie van Rotterdam. Science Businesspark Schieveen stimuleert kennisontwikkeling en kennisintensieve bedrijvigheid.

Rotterdam richt zich op kennisbedrijven en internationaal georiënteerde bedrijven ter versterking van de regionale economie. De Provincie Zuid-Holland, de Erasmus Universiteit Rotterdam, de TU Delft en de gemeenten Delft en Rotterdam werken samen aan de ontwikkeling van de A13 Kennisboulevard. Het betreft hier naast de locaties bij de universiteiten ook de luchthaven Rotterdam ook de bedrijvenlocatie in de polder Schieveen.

Bijlage: 2 foto's

Fotobijschrift:
Wethouder Wim Van Sluis en Juun de Bier, regiodirecteur Zuid-Holland/Zeeland Vereniging Natuurmonumenten scheppen hier samen zand op een maquette van het Natuur- en Businesspark Schieveen. Waar het bedrijventerrein komt, is daardoor goed te zien.

Noot voor de redactie/