Ingezonden persbericht


Lubbers of Kok?

Rotterdam - Wie is de beste Minister-president van de laatste jaren en wie de beste minister van VROM? USP Marketing Consultancy geeft antwoord namens 1025 bouwpanelleden (www.bouwpanel.nl). Totaal zijn voor onder andere deze vragen 179 opdrachtgevers (woningcorporaties, projectontwikkelaars, gemeenten), 192 ontwerpers/adviseurs, 203 aannemers B&U en -GWW, 204 afbouwers, 146 installateurs en 101 fabrikanten en handelsorganisaties online geënquêteerd. Ruim eenderde van de deelnemende respondenten is directeur, daarnaast hebben medewerkers op aansturend als ook op uitvoerend niveau meegedaan aan het onderzoek.

Lubbers heeft het als Minister-president het beste gedaan in vergelijking met zijn voorgangers en opvolgers: 33,1% van de stemmen gaat naar hem. Voormalig Minister-president Kok volgt op een tweede plek met 26,3% van de stemmen. De derde plek is weggelegd voor Van Agt (10,6%).

De huidige Minister-president moet het met een vijfde plek en daarmee 7,2% van de stemmen doen; Den Uyl krijgt met 7,5% overigens maar weinig meer stemmen dan Balkenende.

©2005 USP MARKETING CONSULTANCY

De beste VROM-jaren blijken de jaren tachtig te zijn. Winsemius neemt in 1982 namens de VVD zitting in het eerste kabinet-Lubbers als minister van VROM en heeft blijkbaar veel indruk gemaakt in de bouwwereld. Hij krijgt de meeste stemmen (17%) voor 'de beste minister van VROM'. De nog steeds regelmatig op de televisie te aanschouwen Nijpels (1986 - 1989) volgt met 14,6% van de stemmen op de tweede plaats.

Pronk krijgt voor zijn voormalige ministerspositie bij VROM 11,5% van de stemmen en daarmee de derde plek; de huidige minister van VROM (Dekker) krijgt 2,2% van de stemmen.

©2005 USP MARKETING CONSULTANCY

drs. Rick van den Bos
De auteur is verbonden aan USP Marketing Consultancy. USP Marketing Consultancy voert als onderzoeks- en marketingadviesbureau continu marktonderzoek uit voor onder andere toeleveranciers, brancheorganisaties en uitgevers binnen de bouw. USP heeft begin dit jaar ook www.bouwpanel.nl opgezet. Hierbij zijn nu al ruim 5.000 organisaties uit de ontwerpende en uitvoerende (af)bouw en installatie aangesloten. Wanneer u meer informatie wenst over de activiteiten van USP of de mogelijkheden binnen het Bouwpanel kunt u bellen naar tel: 010-2066900.


---- --