Gemeente Rotterdam


---

Nr. 78
3 maart 2006

Feyenoorder Patrick Paauwe actief op asfalt
Wethouder Stefan Hulman en Feyenoorder asfalteren samen evenementenparkeerterrein Beverwaard

Feyenoorder Patrick Paauwe en vekeerswethouder Stefan Hulman hebben vrijdag 3 maart gezamenlijk een stuk asfalt gelegd op de nieuwe evenementenparkeergelegenheid Beverwaard op het voormalige NAM-terrein aan de Groeninx van Zoelenweg. Verkeerswethouder Stefan Hulman: "Rotterdam trekt steeds meer bezoekers, dat is fantastisch. Maar we moeten de stad ook leefbaar en bereikbaar houden. Dit parkeerterrein levert een grote bijdrage aan de bereikbaarheid van Rotterdam tijdens evenementen".

De parkeerlocatie op de zuidpunt van Beverwaard is een voorbeeld van Parkeren op Afstand, waarmee de gemeente evenementenverkeer zoveel mogelijk uit de stad wil weren. Vooral bij grote evenementen ondervinden bewoners en andere weggebruikers steeds vaker hinder van de verkeersdrukte veroorzaakt door bezoekers, die in groten getale met de auto naar Rotterdam komen.

Tijdelijk
De parkeerlocatie vormt een tijdelijke voorziening voor vijf jaar en bestaat uit twee parkeerterreinen met een totale capaciteit van 1.200 auto's. Nadat de parkeerterreinen geasfalteerd zijn, worden ze voorzien van een afsluitbaar hek en verlichting. De beide terreinen worden eind april opgeleverd. Naar verwachting worden de twee terreinen per jaar zo'n tien keer gebruikt. In 2006 is dat in ieder geval bij de finale van de Gatorade Cup op 7 mei en de voetbaloefeninterlands Nederland - Kameroen (27 mei) en Nederland - Australië (4 juni). Bij evenementen in De Kuip en het centrum dient de tram als pendelvoertuig. Bezoekers aan Ahoy' worden met bussen vervoerd.

P+R
Naast het evenementenparkeerterrein, pal aan de snelweg A16 realiseert de gemeente Rotterdam de komende jaren ook nog een P+R-terrein van 500 parkeerplaatsen bij de Beverwaard. De oplevering daarvan wordt verwacht in 2009.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam