Gemeente Leiden

Nieuw online product: Welstand Informatie Systeem (WIS)

Vanaf vandaag is het nieuwe online product van de gemeente genaamd WIS te vinden op www.leidenproducten.nl. WIS staat voor Welstand Informatie Systeem. Het is een handig hulpmiddel om de juiste passages in de welstandsnota te vinden die gelden voor een specifieke situatie en een specifiek adres in de stad. Net als het Bouwaanvraag Registratie Systeem (BARS), is WIS bedoeld om de bouwregelgeving transparanter te maken voor burgers.

De welstandsnota is een omvangrijk juridisch document. WIS zorgt ervoor dat een burger niet de hele nota hoeft door te spitten. Alleen de onderdelen die voor een bepaalde situatie van toepassing zijn worden geselecteerd. Men kan WIS als hulpmiddel raadplegen vóórdat men een bouwvergunning indient. Op die manier kan men lezen wat de gemeente van het uiterlijk van het bouwwerk verwacht en de plannen daar zo nodig op afstemmen.

In de loop van 2006 wordt de welstandsnota geëvalueerd en de tekst mogelijk op verschillende punten aangepast. Ook voor de aangepaste nota is WIS te gebruiken.

WIS is toegankelijk via http://www.leidenproducten.nl/welstandstoets/ onder het kopje welstandstoets. Voor een online demonstratie van het product, klikt u op de volgende link: http://www.leidenproducten.nl/wis.pps

Nadere informatie:
Fons Delemarre, persvoorlichter gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 55


---- --