Ingezonden persbericht

Expositie "Bloemen die Blijven"

Schilderijen van Celieke van der Linden en Frédéric Fortanier

ROTTERDAM, 20060227 -- Bloemerie en Galerie de Jong Vasteland 44 'maasboulevard' Rotterdam (naast Schmitz zeevishandel) Vanaf 3 maart exposeren de Vlaardingse schilders Celieke van der Linden en Frédéric Fortanier een groot aantal bloemschilderijen bij bloemwinkel en galerie de Jong in het centrum van Rotterdam. Temidden van de prachtige bloem- en groenarrangementen zijn de "blijvende bloemen" van Celieke en Frédéric te zien en te koop. De veelkleurige schilderijen zijn gemaakt met gouache en acrylverf en variëren van klein (20x20) tot groot formaat (120x150). Kleuren zijn de kracht van deze kunstenaars, waarbij zij het maximale uit hun palet halen.


De beide kunstenaars zullen op vrijdag 3 maart en zaterdag 4 maart zelf aanwezig zijn in de galerie van 11:00 tot 16:00. De schilderijen zijn verder te zien tijdens de openingstijden van de winkel (dinsdag tot en met zaterdag)

Celieke van der Linden is haar schildersloopbaan begonnen met aquarelleren en schildert nu met gouache en acryl op groot formaat. Het schilderen op groot formaat en het gebruik van gouache/acryl zijn een uitdaging en vragen om grote royale penseelstreken en het hanteren van het paletmes. Haar schilderijen krijgen daardoor een heldere, krachtige en kleurrijke uitstraling. De bloemen krijgen zo een heel andere dimensie, die 'spreekt' tot de verbeelding. De natuur is haar voornaamste inspiratiebron. Celieke exposeert regelmatig in de regio Rotterdam. Samen met de dichteres Eva Timmermans heeft zij een boekje uitgegeven met schilderijen en speciaal daarbij geschreven gedichten (te koop tijdens de expositie)

Frédéric Fortanier heeft een nauwe band met de vrije schilderkunst, ook al liggen zijn 'roots' in de grafische sector. Hij ontwikkelde een passie voor de aquarel maar legt zich de laatste tijd toe in het werken met acryl. Met kwast en paletmes zet hij in forse toetsen bloemen en waterpartijen neer. Zijn kleurgebruik is helder en confronterend, experimenten met alternatieve materialen gaat hij hierbij niet uit de weg. De resultaten tonen een kunstenaar die het verhaal achter het beeld probeert open te leggen. Frédéric exposeert regelmatig in de regio Rotterdam. Setjes kaarten met schilderijen van Frédéric zijn te koop tijdens de expositie.




Celieke van der Linden